<< Ga terug

Lars Vos doet veel ervaring op bij EK Junioren

Lars Vos doet veel ervaring op bij EK Junioren

GLASGOW – Lars Vos kwam afgelopen vrijdag, samen met zijn teamgenoten Wesley de Haas, Luur Heurnink, Jordi Hagenaar en Jermain Gr├╝nberg in actie bij het EK voor junioren in Glasgow. In Schotland moest het Nederlandse team zich tevreden stellen met een 22ste plek. Niet een aansprekend resultaat, maar Vos keerde wel terug in Kampen met de nodige ervaring in zijn bagage.

Vos kwam uit op de onderdelen rek, voltige, ringen, sprong en brug. Op het eerste onderdeel rek liet de Kampenaar een mooie en vooral soepele oefening zien. Dat werd beloond met een score van 12.266 punten. Ook op het onderdeel voltige liet Vos een goede oefening zien. Bij de afsprong ging het wel zwaar. Toch wist hij naar zijn handstandafsprong te komen. Er rolde een score uit van 11.866 punten. Bij de ringen ging hij goed van start, maar bij de handstand naar handstand-combinatie zwierde hij door en moest heel hard werken om terug naar zijn handstand te komen. Uiteindelijk slaagde Vos er wel in om een hele mooie afsprong te laten zien, maar kon uiteraard niet voorkomen dat hij werd afstraft door de jury. Hij behaald 10.366 punten, terwijl voor Vos een score van 12.900 punten tot de mogelijkheden behoorde. Op sprong deed Vos het prima en er kwam een score van 12.900 punten uit de bus. Het laatste toestel was brug en hier liet Vos een strakke soepele oefening zien. Hij werd door de jury beloond met een goede score van 12.233.

Het team van de Nederlandse junioren kwam uiteindelijk over de drie subdivisies uit op een 22ste plek.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo