<< Ga terug

IJGV start crowdfundingsactie voor aanschaf nieuwe turntoestellen

IJGV start crowdfundingsactie voor aanschaf nieuwe turntoestellen
Foto: Tennekes

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – De turners van IJGV ‘38 worden steeds beter, maar dat zorgde voor problemen. De kwaliteit van de apparatuur in de gymzaal aan de Erfgenamenstraat voldeed bij lange niet aan de eisen. Daarom was de aanschaf van nieuwe apparatuur bittere noodzaak, maar de kosten hiervan kon de turnvereniging uit IJsselmuiden niet geheel dragen. Daarom was het de hoogste tijd voor actie. Een crowdfundingsactie moet minimaal 2.000 euro in het laatje brengen.

Turntrainer Jothan van Olst nam drie jaar geleden de wedstijdselectie van IJGV onder zijn hoede. Op de verouderde toestellen in de oude gymzaal wisten de turners zich prima te ontwikkelen. “De potentie is heel hoog. De jongens zijn gegroeid. De trainingsuren zijn uitgebreid en ze gingen landelijke wedstrijden draaien”, aldus Van Olst.

Momenteel bestaat de groep uit twaalf jongens. De leeftijd varieert van 6 tot en met 13 jaar. Ze turnen op verschillende niveaus, van de eredivisie tot de laagste zesde divisie. Een klein groepje haalt een heel hoog niveau en traint zo’n 12,5 uur in de week. Bij anderen ligt dat op 4,5 uur. Het afgelopen seizoen debuteerden verschillende turners op het landelijk niveau. Op het NK pakte IJGV twee keer een vierde plek. Eén turner van IJGV wist zelfs eerste te worden bij de sterk bezette Ahoy Cup.

Maar de ontwikkeling van de turners had ook een keerzijde. De toestellen in de gymzaal voldeden niet langer. De turners hadden nieuwe toestellen nodig. “Voltige-toestellen hadden we niet, maar een voltige-oefening moet je bij wedstrijden wel laten zien. En bij de rekstok trokken de jongens de palen bijna uit de grond. Dat was niet meer verantwoord. We hadden echt een rekstok nodig, waarbij je de palen in de grond kon vastzetten”, aldus Van Olst.

Aan het einde van dit seizoen werd de knoop doorgehakt. Er werden nieuwe toestellen aangeschaft. Enkele voltige-onderdelen en een nieuwe rekstok. Kosten 6.000 euro. Dit kon IJGV niet betalen. Daarom werden de toestellen geleased. Vervolgens nam Maarten Koesman, een van de ouders, het initiatief om een crowdfundingsactie op te zetten. De turners gaan via hun eigen netwerk de actie promoten. De actie is begin oktober van start gegaan en loopt goed. “We staan nu op 975 euro. Het gaat harder dan we hadden verwacht. Ons doel is om 2.000 euro binnen te halen. De rest van de kosten wordt gefinancierd door de vereniging.”

Wilt u deze actie ondersteunen? Doneer online via https://www.geef.nl/nl/actie/ijgv-herenturnen-heeft-uw-hulp-nodig/donateursOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo