De Brug

Zaterdag, 11 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Poezië verbeeld zoekt gedichten over water!

Poezië verbeeld zoekt gedichten over water!
Foto: Foto: Suzanne van Duijn
Ingezonden door: Bibliotheek Kampen

‘Denkend aan Holland, zie ik brede rivieren, traag door oneindig laagland gaan’, H. Marsman]

Dit is een oproep aan alle vissers, brandweermannen- en vrouwen, roeiers, badmeesters-en juffen, zeilers, zeeverkenners, wandelaars, dromers, waterskiërs en vlottenbouwers: zoek een gedicht of schrijf er zelf één.

In navolging van Marsman zoeken we gedichten over water, rivieren, zeilen, vissen, bootje varen, pootje baden, uiterwaarden, wolkenluchten, regendouches, laarzenpaden, ganzenveren en zwemmen leren.

Bibliotheek Kampen gaat samen met kunstenaars en videomakers van stichting ARTicipatie 7 gedichten verbeelden in video. Deze 7 video’s zullen te zien zijn via Hanzebankjes in Kampen rondom de Stadskazerne.

Op deze Hanzebankjes zitten scanplaten met een NFC chip ingebouwd. Wanneer hier een mobiele telefoon bij wordt gehouden zal de video op de telefoon worden afgespeeld.

In februari 2020 zullen de video’s op passende wijze worden ‘gedoopt’ en is de permanente tentoonstelling ‘Poëzie verbeeld’ officieel geopend.

Daarom, duik in de wereld van het gedicht, laat het stromen, en stuur ons uiterlijk 15 juli 2019 woorden als water via marketing@bibliotheekkampen.nl