De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Ontdek gisteren, begrijp vandaag

Ontdek gisteren, begrijp vandaag
Foto: Bouke Peterson
Ingezonden door: Elise

Ontdek gisteren, begrijp vandaag.

Dat is de missie van de Nationale maand van de geschiedenis, het grootste geschiedenis evenement van Nederland. In Kampen wordt deze maand ook op bijzondere wijze gevierd, Huys der Kunsten, Voorstraat 20 te Kampen, draagt daar graag aan bij. Drie maanden (september, oktober en november) staan in het teken van Hart van de Handel. Huys der Kunsten heeft in dit bijzondere traject een nieuw en belangrijk personage toegevoegd aan Kamper Canon.

Henrick Aeltsz koopman uit de veertiende eeuw, de hoogtij van de Hanzesteden en de glorietijd van Kampen. Henrick was niet alleen koopman, hij was bovendien burgemeester én bierbrouwer! Henrick is te gast in Huys der Kunsten op 12 oktober aanstaande. Op zaterdagmiddag is iedereen van harte welkom om kennis te maken met deze bijzondere persoonlijkheid. Zaterdag 12 september zal hij om 14.00 uur ‘s middags voorlezen uit de recente geschiedenis van Huys der Kunsten. Iedereen is hierbij van harte welkom!

Om 15.00 uur vindt bovendien de prijsuitreiking plaats van de kleurplaten wedstrijd die Huys der Kunsten op nationale Monumentendag heeft ingezet. De kleurplaten kunnen worden ingediend tot en met vrijdag 11 oktober 16.00 uur. Tientallen mooi gekleurde platen zijn al ingeleverd, deze worden door een deskundige jury beoordeeld. De prijswinnaars mogen hun prijs in ontvangst nemen door niemand minder als Henrick Aeltsz persoonlijk. Komt u ook?