<< Ga terug

Jubileumconcert D.E.V. Zalk

Jubileumconcert D.E.V. Zalk

Zalk viert zangjubileum met bijzonder concert op vrijdag 29 november in de St. Nicolaaskerk in Zalk.

Dit jaar bestaat het Chr. gemengd koor D.E.V. uit Zalk maar liefst 75 jaar. Veel inwoners van Zalk hebben hun muzikale bijdrage hieraan geleverd en doen dat nog steeds met veel plezier. Een lange verbindende traditie van samen muziek maken wordt hiermee doorgegeven.

Op 26 april 1944 werd de zangvereniging opgericht en 54 personen werden toen lid. In de loop van de jaren werd er aan diverse landelijke zangconcoursen meegedaan. Ook werden er in 1948 bijzondere opnames gemaakt op grammofoonplaten voor de “jongens” in Indië.

Vanaf 2011 begeleidt de Kampense dirigent Marijn de Jong het koor. Onder zijn deskundige en enthousiaste leiding heeft het koor mooie concerten kunnen geven, op het programma stond o.a. regelmatig de Deutsche Messe van Franz Schubert.

Op vrijdagavond 29 november wordt er in de St. Nicolaaskerk in Zalk, Kerkplein 22 , een bijzonder jubileumconcert gegeven. Speciaal voor deze avond is een projectkoor opgericht om de gelederen te versterken. Er wordt dan o.a. deel 2 van het Kerstoratorium In de Volheid van de Tijd opgevoerd. Diverse musici en een solist zullen deze uitvoering luister bijzetten.

Muziek:Leander van der Steen; Tekst: Ed Kooijmans; Dirigent: Marijn de Jong; Piano:Leander van der Steen.

Kerk open om 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur. Toegang vrij, collecte bij de uitgang. Komt u deze avond samen met hen vieren? U bent van harte welkom!Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo