<< Ga terug

Het Verhaal van Kampen: Opbouw van een Hanzestad!

Het Verhaal van Kampen: Opbouw van een Hanzestad!

Zaterdag 14 september sluit het Verhaal van Kampen aan bij Open Monumenten Dag in de Kamper Binnenstad. Het publiek wordt tussen 13.00 en 16.00 uur verrast met kleinschalige activiteiten, muziek en acts waarbij de opbouw van Hanzestad Kampen een rol speelt in combinatie met het OMD thema ‘Plekken van Plezier’.

Met name de prachtige panden en de geschiedenis ervan staan centraal. De jongste bezoekers kunnen meebouwen aan een culturele skyline van de Hanzestad in een grote zandbak op het Koeplein. Daarnaast is het speelplein aangevuld met een reuze schommel!

Fiets mee met de theatrale rondleiding op een fietstrein langs een aantal van de mooiste plekken van Kampen. Daarnaast heeft Quintus in samenwerking met diverse muziekverenigingen, orkesten en koren een muziekroute door de gemeente Kampen samengesteld.

Hartelijke Hanzestad
Het Verhaal van Kampen is een terugkerend evenement met korte pop-up optredens, verrassende acts, muziek en activiteiten voor jong en oud. Met deze kleinschalige, culturele activiteiten wil de organisatie bezoekers aan de binnenstad een extra ervaring meegeven en uitnodigen om Kampen als Hartelijke Hanzestad nog eens te bezoeken.

Het evenement is een initiatief van de vijf culturele organisaties: de Stadsgehoorzaal, het Stadsarchief, het Stedelijk Museum Kampen, de Bibliotheek Kampen en Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie. De activiteiten zijn onder begeleiding van Kamper Events en in samenwerking met de gemeente Kampen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo