<< Ga terug

Concertserie op Hinszorgel Bovenkerk start met Olivier Penin

Concertserie op Hinszorgel Bovenkerk start met Olivier Penin

KAMPEN – In juli en augustus wordt er op woensdagavond een concert gegeven op het Hinszorgel in de Bovenkerk. Olivier Penin opent de concerterie op woensdag 3 juli om 20:00 uur. De organisatie belooft ”toegankelijke organisten die het orgel in al z’n facetten laten klinken.”

Orgelserie
Dit jaar een orgelserie waarin een viertal organisten een jubileum vieren. Dat zijn Everhard Zwart (40 jaar organist), Vincent de Vries (35 jaar organist), Minne Veldman en Marco den Toom (beiden 25 jaar organist). Verder zijn er twee buitenlandse organisten in de woensdagavond-orgelserie die een orgelconcert verzorgen. Dat zijn Olivier Penin uit Parijs en Wolfgang Seifen uit Berlijn.

Olivier Penin, organiste titulaire van de Basiliek Sainte-Clothilde in Parijs zal de woensdagavond 3 juli de orgelserie openen. Hij zal o.a. werken spelen van Bach, Mendelssohn-Bartholdi en Boëly. Penin zal het concert afsluiten met Sinfonia Cantate BWV 29, een transcriptie voor orgel bewerkt door Marcel Dupré. Een virtuoos stuk wat op het Hinsz-orgel geweldig zal klinken.

Olivier Penin
Geboren in 1981 begon Penin piano te spelen toen hij vijf was. Op zesjarige leeftijd trad hij toe tot de maitrîse van Caen. Zijn orgelopleiding kreeg hij van David Noël-Hudson. In 2004 werd hij na een competitie benoemd tot co-titulaire van het beroemde orgel van de Parijse basiliek Sainte Clotilde, waar zijn voorgangers o.a. César Fanck, Charles Tournemire en Jean Langlais waren.
Na het overlijden van Jacques Taddei in 2012 werd hij de enige titularis en daarmee verantwoordelijk voor de kerkmuziek en concerten in deze basiliek. In deze hoedanigheid initeerde hij een nieuwe concertreeks op de tweede zaterdag van de maand en een jaarlijkse Masterclass die studenten van over de hele wereld samenbrengt.

In 2013 nam hij zijn eerste CD op met het label Festivo: "Hommage aan de meesters van Ste. Clotilde" en in 2016 volgde het album "Hommage aan Franck". Beiden werden bijzonder goed ontvangen door publiek en pers. Daarnaast publiceerde hij vele video’s, enerzijds van zijn improvisaties tijdens de missen in de basiliek, anderzijds van beroemde orgelwerken.
Zijn laatse video met de Ciaconna van Bach behaalde in minder dan zes maanden meer dan 200.000 views. Als concertorganist profileert hij zich als musicus met een breed en gevarieerd repertoire met zowel barokke, romantische als hedendaagse werken.

Penin gaf concerten in vele landen en trad op met diverse Franse en buitenlandse orkesten. Hij werkt ook graag samen met koren. Zo creëerde hij met Marc Korovitch het Ensemble Basilica, een professioneel ensemble gespecialiseerd in muziek voor koor en orgel en concerteerde hij met beroemde vocale ensembles zoals het ensemble Aedes, de Maîtrise de Paris, het Jeune choeur de Paris en de Academy of vocal arts uit Den Haag.
Hij is regelmatig lid van jury's van internationale competities en wordt regelmatig uitgenodigd om masterclasses te geven door heel Europa heen.

Programma
De concerten op woensdagavond in juli en augustus op het Hinszorgel in de Bovenkerk beginnen om 20:00 uur. De toegangsprijs bedraagt €10 p.p. en tot en met 12 jaar is de toegang gratis. Meer informatie is te lezen op www.orgelseriekampen.nl.
Na afloop van elk concert is linksachter in de Bovenkerk koffie, thee of fris verkrijgbaar à € 1,50.

De andere concerten zijn:
10 juli | Harm Hoeve
17 juli | Everhard Zwart
24 juli | Gerwin van der Plaats
31 juli | Wolfgang Seifen (DU)
07 augustus | Minne Veldman
14 augustus | Vincent de Vries
21 augustus | André van Vliet
28 augustus | Marco den Toom


Aanvang: woensdag 3 juli 2019 20:00Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo