De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Concert Kozakken Ikonenmuseum 23 februari 14.00 uur

Ingezonden door: Evelien Jalving

Op zaterdag 23 februari verzorgt het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor weer een inloopconcert in het Ikonenmuseum te Kampen.

Gemiddeld verzorgt het koor drie keer per jaar een optreden in het museum aan de Buiten Nieuwstraat 2 in Kampen.

Het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor werd in 2008 opgericht door Henk van Keulen en bestaat op dit moment uit iets meer dan dertig zangers, verdeeld over eerste en tweede tenoren, baritonen en bassen.

Ze treden op tijdens kerkelijke erediensten, aparte gelegenheden en organiseren zelf ook concerten. Alle liederen worden in het Russisch gezongen.

Het dagelijkse leven van de Russische Kozakken komt naar voren in hun volkskunst en in het bijzonder in hun volksliederen, die verhalen en gebruiken van de soldatengemeenschap uitdragen. De liederen vertegenwoordigen de moed, mateloosheid en vrijheidswil van de Kozakken. Iemand noteerde eens: ‘Ik bezocht enige malen de kazernes van de Kozakken, niet omdat zij zo goed reden of mooi gekleed waren, maar omdat zij uitstekend zongen en dansten.’
Het zijn sagen en historische liederen, liefdes, jacht- en roversliederen, soldaten- en gevechtsliederen, familie- en feestliederen met alle bijbehorende gebruiken.

Op 23 februari zal het koor deze keer volksliederen ten gehore brengen. Daarbij zijn de leden anders gekleed in rood tenu en voorzien van een muts.

Het koor staat onder leiding van Henk van de Wetering.

Dit concert wordt gesponsord door De Leuke Hanzestad.

Inloopconcert Kamper Byzantijns Kozakkenkoor

Ikonenmuseum, Buiten Nieuwstraat 2, Kampen

Aanvang: 14.00 uur

Entree is €9,50 euro

Museumjaarkaart is gratis