<< Ga terug

Buitenkerk te Kampen open voor bezichtiging met expositie over de Zusters van Liefde

Buitenkerk te Kampen open voor bezichtiging met expositie over de Zusters van Liefde
Foto: Theo van Mierlo

Sinds begin juli, is naast de Bovenkerk in Kampen ook de tweede middeleeuwse parochiekerk van de stad, de Buitenkerk, weer bijna dagelijks voor bezichtiging geopend. Talrijke toeristen hebben het kerkgebouw met zijn sfeervolle katholieke interieur inmiddels al weer bewonderd

Net als voorgaande jaren, is er iedere zaterdagmiddag de mogelijkheid, onder begeleiding de gewelven van de Buitenkerk te bezichtigen. Het is voor velen een bijzondere ervaring om nu eens die ‘andere’, normaal niet te betreden kant van een kerk te kunnen aanschouwen.

Daarnaast is er, zoals ieder jaar, een kleine expositie in de Buitenkerk ingericht met archiefstukken en voorwerpen uit het rijke parochiearchief, in de hoop zo ook de Kampenaar opnieuw naar het gebouw te trekken. Dit jaar staan de Zusters van Liefde centraal. In 1861 vestigden zich in het kloostergebouw aan de Buitennieuwstraat de Zusters van Liefde van Tilburg, die zich vooral toelegden op onderwijs, wijkverpleging en ondersteuning van minderheden. Te zien zijn vooral voorwerpen afkomstig uit het in 1994 verlaten kloostergebouw, maar ook foto’s en een aantal archiefstukken.

Bijzonder zijn de drie van de vijf glas-in-lood ramen uit 1906, afkomstig uit de kloosterkapel, die speciaal voor de expositie in de kerk zijn opgesteld.

De Kamper Buitenkerk is voor bezichtiging geopend: dinsdag t/m vrijdag van 10.30-16.30 uur; maandag en zaterdag van 13.00-16.30 uur.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo