De Brug

Dinsdag, 2 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Zwolle Unlimited bouwt Zottenparadijs, een speeltuin voor volwassenen

Zwolle Unlimited bouwt Zottenparadijs, een speeltuin voor volwassenen
Foto: Hilde Venhuizen
Ingezonden door: Lydia Reitsma

Zwieren, zwiepen, kruipen, spetteren, ongenadig uit je kinderlijke dak gaan; dat is wat je in het Zottenparadijs kunt doen. Voordat je Het Zottenparadijs betreedt, neemt verhalenverteller Wijnand Stomp je mee in een fantastische vertelling vol bespiegelingen en wijsheden. Zo denkt artistiek leider Rob Bults dat jij jouw "grote mensen beperkingen" loslaat en vol kinderlijke levenslust het avontuur durft aan te gaan. Het enige probleem is dat er nog geld nodig is om dit paradijs voor grote mensen te kunnen bouwen. Het festival verwacht met een crowdfunding campagne dit probleem op te lossen.

Door een steeds meer terugtrekkende overheid wordt er vaker een beroep gedaan op ons eigen vermogen om maatschappelijke vraagstukken op te lossen; daar vraagt onze 'participatiesamenleving' om. Creativiteit en denken in mogelijkheden is dus onontbeerlijk. En daarvoor is ruimte nodig; ruimte en vrij zijn in denken, voorbij beperkingen. Fantasie dus, fantasie en spel.

Spelen bevrijdt, verbindt, verfrist en vernieuwt. Een speeltuin voor grote mensen, om een beetje vernieuwing tot stand te brengen. En vooral omdat het zo ontzettend tof is! Help je mee om het Zottenparadijs te realiseren? Doneer dan en speel mee, op 1, 2 en 3 juni!


De campagne is van start gegaan op VoorDeKunst.nl. De organisatie hoopt met deze campagne de laatste € 5000 op te halen. Als dat lukt kunnen volwassenen op 1, 2 en 3 juni tijdens Zwolle Unlimited losgaan in het Zottenparadijs; speeltuin voor (alleen maar) grote mensen.

Meer informatie over het Zottenparadijs vind je op de website van Zwolle Unlimited, waar je ook door kunt klikken naar de site van Voor De kunst om een bijdrage te doen.