<< Ga terug

Zorgen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel

Zorgen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel

PERSBERICHT

Datum verzending: 12 augustus 2019

Zorgen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel

Cursus voor familie, vrienden of naasten die mantelzorger zijn

“Mijn vader heeft een beroerte gehad. Hoe kan ik hem helpen?”,“Waarom reageert mijn zoon zo heftig op prikkels sinds zijn ongeluk?”,“Hoe kan ik de zorg voor mijn buurvrouw met hersenletsel beter volhouden?” Het zijn een paar van de vragen die regelmatig aan de professionals van Revalidatiecentrum De Vogellanden, InteraktContour, LaTouche, Stichting Welzijn Kampen en MEE IJsseloevers worden gesteld. In zes bijeenkomsten delen de organisaties hun kennis met familie en naasten van mensen met niet aangeboren hersenletsel.

De cursus

In zes gratis bijeenkomsten delen deskundigen op het gebied van Niet Aangeboren Hersenletsel hun kennis en ervaring met de deelnemers. Met een uitleg over de rol van hersenen in ons gedrag wordt een inkijkje in de problematiek gegeven. Ook de verandering van gedrag en het effect daarvan op het gezinsleven wordt besproken. Op een praktische wijze wordt er advies gegeven over de omgang, de beschikbare hulp en de manieren om als verzorgende zelf het hoofd boven water te houden. De groepsgrootte is beperkt, zodat er ruim de gelegenheid is om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Meer informatie en aanmelden

De bijeenkomsten vinden plaats op 12 september, 19 september, 26 september, 3 oktober, 10 oktober en 17 oktober om 19.15 uur in Woonzorgcentrum Margaretha aan de Burgwal 45 in Kampen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar kampen@meeijsseloevers.nl .

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u vanaf 20 augustus contact opnemen met Tini Doorenweerd via T 06 - 30 99 85 35 of b.g.g. T 088 633 0 633.

EINDE PERSBERICHTOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo