De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Winnaar Kamper Junior Dictee 2020

Winnaar Kamper Junior Dictee 2020
Foto: aangeleverd
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN - Bibliotheek Kampen hield op 12 februari het Kamper Junior Dictee voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Jesse Boer van SmdB 'Het Visnet' is de winnaar geworden. Hij maakte het dictee met slechts 2 fout en was daarmee de spellingskampioen van alle deelnemers.

Op een gedeelde tweede plaats eindigden Lydia van Wijck van Basisschool De Fontein en Eva Wiersma van Basisschool Ichthus uit IJsselmuiden. Zij maakten slechts 4 foutjes.

Het onderwerp van het dictee, geschreven door Iris Boter, kinderboekenauteur uit Kampen ging over Voorlezen. De kinderen bogen zich over moeilijke woorden zoals continu, essentieel en aubergines. Het dictee werd nagekeken door correctoren van het Kamper Dictee voor Volwassenen onder leiding van Aart Kleijer.

Jesse, Lydia en Eva zijn de beste spellers van het Kamper Junior Dictee en gaan meedoen aan de provinciale finale op 6 april 2020 in het theater van Vrijetijdspark 'De Beerze Bulten' in Ommen.

Er waren dit jaar negentien deelnemers van in totaal 10 scholen. Daarnaast waren er ook nog ouders, leerkrachten en andere ‘fans’ van de kinderen. Ook zij mochten meeschrijven met het dictee om te zien hoe het er voor stond met hun spellingsvaardigheden.