De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Wethouder Jan Peter van der Sluis opent Combigroep IJsselmuiden

Wethouder Jan Peter van der Sluis opent Combigroep IJsselmuiden
Foto: Shutterstock.
Redactie: Nick de Vries

IJSSELMUIDEN - Woensdag 19 september om 13.00 uur opent wethouder Jan Peter van der Sluis de Combigroep in IJsselmuiden. De Combigroep is een initiatief van Prokino en Philadelphia. In deze groep trekken kinderen met en zonder zorgvraag met elkaar op.

“Als ouders merken dat hun kind zich anders ontwikkelt dan andere kinderen, willen ze graag dat het zo gewoon mogelijk meedoet,” vertelt Jacolien Lokhorst, regiomanager bij Prokino. “Daarom zijn wij samen met Philadelphia de Combigroep gestart. Hier kunnen kinderen met bijvoorbeeld een taal- of ontwikkelingsachterstand vier tot zes dagdelen meedoen met de kinderen op het kinderdagverblijf.”

Bij de Combigroep komt de expertise van Prokino en Philadelphia samen. Thea Pijlman, locatiemanager bij Philadelphia: “Wij zetten onze deskundigheid in op het terrein van kinderen met een verstandelijke beperking en koppelen dat aan de ervaring van Prokino op het gebied van kinderopvang en jeugdzorg. Naast onze eigen kennis, kunnen wij ook de expertise inschakelen van bijvoorbeeld een kinderfysiotherapeut, logopedist, speltherapeut en muziektherapeut. Zo kunnen we samen de kinderen de begeleiding bieden die zij nodig hebben om hun talenten te ontwikkelen.”

De Combigroep is een kleine groep van maximaal 10 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. De medewerkers van de Combigroep werken nauw samen met de ouders. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met het consultatiebureau, het sociale wijkteam, de gemeente, zorgorganisaties en speciaal basisonderwijs.