De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Werkgroep in actie voor Kamper winkelgebied

Werkgroep in actie voor Kamper winkelgebied
Foto: aangeleverd
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN - Lege winkelpanden zijn er in elke stad en in elk dorp. Ook in Kampen. De werkgroep Winkel in Bedrijf zet zich in om het Kamper winkelgebied aantrekkelijker te maken door te bemiddelen tussen vastgoedeigenaars en potentiële tijdelijke huurders. Dat daardoor in korte tijd een pand beschikbaar is, ervoer Anja Boons die in de maand december muziekinstrumenten en toebehoren aanbiedt in haar pop-up muziekwinkel in Oudestraat 53.

Boons: “Ruim 30 jaar was ik directeur en eigenaar van verschillende muziekscholen onder andere op Urk en op verschillende plaatsen in Salland. Ik kocht voor deze scholen niet alleen de bladmuziek en boeken in, maar ook alle instrumenten. Een jaar geleden ben ik gestopt en nu zit ik met een behoorlijk voorraad die ik graag wil verkopen. Het idee ontstond om dit via een winkelpand in de Oudestraat te doen. Ik sprak hierover met bevriende winkeliers en zij raadden mij aan om contact op te nemen met de werkgroep Winkel in Bedrijf.”

“Na mijn wensen kenbaar gemaakt te hebben, werd er vrijwel direct een leegstaand pand aangewezen waarin ik mijn voorraad kon aanbieden. Samen met binnenstadmanager Leo Hoksbergen bezichtigde ik het pand, waarna makelaar Bas Diender werd benaderd om de formaliteiten rond te maken. Niet alleen moest ik snel schakelen, Bas deed dit ook! De neuzen stonden dezelfde kant op, waardoor wij al voor de Sinterklaas de sleutel van het pand kregen. Ik was blij verrast door het snelle handelen!” Deze snelle aanpak loont: “Veel mensen stappen binnen en kopen tegen een sterk gereduceerde prijs een instrument of toebehoren als cadeau. De instrumenten zijn te koop met 30 tot 50 procent korting. De mooie prijzen voor kwalitatief hoogstaande nieuwe en tweedehands instrumenten maakt dat iedereen na aanschaf met een goed gevoel de winkel uitstapt.” Naast instrumenten zijn er bladmuziek, boeken en balletkleding en –schoentjes in de pop-up store te koop.

Win-win situatie

Niet alleen Boons beschouwt de pop-up muziekwinkel als een persoonlijk gewin. “Het is een win-win situatie voor de tijdelijke huurder, de vastgoedeigenaar en natuurlijk het winkelend publiek. Door het vullen van de leegstaande panden komt er leven in de brouwerij! Daarnaast kan de consument ook leegstand tegengaan. Mensen moeten zich realiseren dat als zij niet in de fysieke winkels kopen, deze ter ziele gaan. Ondernemers leven ervan. Goederen aanschaffen via een webwinkel is misschien heel fijn voor de portemonnee maar dodelijk voor de detailhandel!”

Wie interesse heeft om tijdelijk een winkelpand te betrekken voor een onderneming of initiatief, kan een bericht sturen naar info@winkelinbedrijf.nl.