De Brug

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Wereldkampioene neemt op de step nieuwe inwoonster op Sleeptouw

Wereldkampioene neemt op de step nieuwe inwoonster op Sleeptouw
Foto: Hermien Koers en Annemarie Gardebroek in de Espagnoltuin.
Advertorial

(tekst en beeld: Maarten van Gemert)
Annemarie Gardebroek is terug op haar nest. Jarenlang heeft ze in Kampen gewoond maar trok toen weg voor studie en werk. Kampen Partners (voorheen Kampen Marketing) verwelkomde haar terug in Kampen met een bijzondere Sleeptouwtour. Wereldkampioene steppen Hermien Koers leidde Annemarie op de step rond terwijl stadsgids Harry van Dijk mooie plekjes van Kampen toelichtte.

Nieuwe inwoners binnen gemeente Kampen kunnen op Sleeptouw genomen worden door gewortelde inwoners van Kampen. Die kunnen dan hun persoonlijke kennis, kunde en liefde voor Kampen overdragen aan de nieuwe bewoners. Kampen Partners heeft een groep vrijwilligers achter de hand om de Sleeptouwtour (vorm) te geven, al naar gelang de wensen van de nieuwe inwoners.

Stepteam
Soms vindt er een speciale Sleeptouweditie plaats zoals vorig jaar. In een VIP-arrangement werden toen Kevin en Karlijn welkom geheten door burgervader Bort Koelewijn die ze door de hele gemeente reed in een Ford Mustang. Nu had stadsmarketeer Roeland Tameling Stepteam Kamperzeedijk (sinds 1978) opgetrommeld.
Boegbeeld van deze vereniging is Hermien Koers uit IJsselmuiden. Zij is meermaals wereldkampioen steppen en stepte mee op haar eigen lichtgewicht step die vervaardigd is van carbon. Samen met haar mannelijke teamgenoot Jan van der Weerd begeleidde ze het gezelschap waarbij nog enkele gastheren en -vrouwen van Kampen Partners zich hadden aangesloten.

Stadsbrug
De sportieve Sleeptouwtour was Annemarie (25) op het lijf geschreven. De nieuwe Kamperse is zelf ook sportief en zit al jaren op kickboksen, evenals haar moeder. In juni liep ze de halve marathon van Zwolle mee en uit. Op het Bolwerk gaf Hermien (34) eerst enkele aanwijzingen en na vertrek volgde op de Stadsbrug al de eerste stop.
Harry van Dijk vertelde over het stadsfront en de ontwikkeling daarvan zoals die deels is aangelegd door de Joodse gemeenschap. Hij heette, met een grote foto van Bort Koelewijn in zijn hand, iedereen welkom namens de burgemeester. Daarna stepten Hermien en Annemarie met hun gevolg via de Kamper Kogge naar het Keizerskwartier.

Koornmarktpoort
Daar boog de bewoner boven de Koegang zich uit het raam en vulde spontaan het verhaal van Harry aan. Annemarie kende de geschiedenis van de Kamper Kogge maar hoorde en zag wel veel andere nieuwe dingen. Op haar achtste is ze vanuit Oene naar Kampen gekomen dat ze weer verliet voor Utrecht en Noorwegen.
Door haar werk bij gemeente Berkelland belandde ze in Deventer. De studentenstad kan echter niet op tegen Kampen, dat weliswaar strenger en zwaarder is maar hier heeft ze alles. Familie, sport en bovenal haar vriend met wie ze besloot zich in Kampen te vestigen.

Sleeptouw
Annemarie is blij weer terug te zijn in Kampen en bij haar sportschool in IJsselmuiden. De Sleeptouwtour vormde een warm welkom, versterkt door de inspanning en de tropische dag. Als jij of u (aanstaande) nieuwe inwoners kent, meldt dat dan bij Kampen Partners (voorheen Kampen Marketing).

In overleg kan een Sleeptouwtour gearrangeerd worden. Volgens Tameling behoort zelfs een Sleeptouwtour te paard tot de mogelijkheden. Wie pakt de handschoen op?