<< Ga terug

Wandelen langs Kamper schatten uit het Kamper depot

Wandelen langs Kamper schatten uit het Kamper depot
Foto: Fred Sollie

KAMPEN - Deze zomer zijn in de binnenstad van Kampen schatten uit het gemeentelijk depot te zien. Twintig winkeletalages zijn gevuld met bijzondere voorwerpen. De verhalen bij deze voorwerpen zijn te lezen via de Kampen Stadsgids app.

Via de app wandel je aan de hand van oude omgevingsfoto’s van het Stadsarchief door het Kampen van toen. De route is beschikbaar tot en met 14 september (Open Monumentendag).

Elk voorwerp uit het gemeentelijke depot heeft zijn eigen verhaal en wordt op zijn oorspronkelijke plek of met een link naar deze locatie getoond. Er staat bijvoorbeeld een hele oude stofzuiger bij Blokker, klepels uit de Nieuwe Toren bij juwelier Kaptijn, maar ook natuurstenen in de Bovenkerk.

Gotisch Huis opengesteld

Het Gotisch Huis aan de Oudestraat 158 is deels toegankelijk en wordt speciaal opengesteld voor de route. Het voorste deel van het pand is in de genoemde periode open op donderdag, vrijdag en zaterdag. Stichting Monumenten Bezit beheert het Gotisch Huis en stelt het graag open. Kruideniersmuseum Veltman brengt de oude grutterij tot leven met spullen uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 (zie foto).

De Kampen Stadsgids app is te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. De route is gemaakt in samenwerking met Stadsarchief Kampen, Stedelijk Museum Kampen, Kampen Marketing, Kruideniersmuseum Veltman, Stichting ARTicipatie, ErfgoedChick en vrijwilligers.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo