<< Ga terug

Voormalige verf- en glashandel Bovenhavenstraat wordt ingepakt

Voormalige verf- en glashandel Bovenhavenstraat wordt ingepaktVoormalige verf- en glashandel Bovenhavenstraat wordt ingepakt

KAMPEN - De voormalige verf- en glashandel aan de Bovenhavenstraat wordt momenteel ingepakt om te voorkomen dat dakdelen door harde wind de straat op worden geblazen. De gemeente doet dit op advies van een ingenieursbureau dat onderzoek deed naar de staat van het pand.

Het onderzoek is gedaan in opdracht van de gemeente. Dat het pand in zeer slechte staat blijkt te zijn, zal weinig Kampenaren verbazen. Verrotte balkkoppen, loszittende delen op het dak, losse glasplaten. Het bureau stelt: “Doordat aan één zijde van het hoofdpand het dak helemaal ontbreekt kan bij wind vanuit de richting haaks op de voorgevel de wind vol in het pand blazen. De wind kan dan niet weg. Gelet op de constructie zal vermoedelijk bij wind uit deze richting eerst het dakbeschot aan de straatzijde eraf waaien voordat de hele voorgevel omwaait en op straat terecht komt. Het dakbeschot komt natuurlijk ook op de straat terecht.”

Het bureau adviseerde om bepaalde onderdelen zoals het dak in kunststof netten te verpakken, zodat het pand de komende twee jaar in ieder geval geen gevaar voor de omgeving vormt. In deze periode kan de gemeente dan een plan voor de toekomst van het pand ontwikkelen.

Het afdekken kost de gemeente Kampen 10.000 euro. Gemeente Belang Kampen zegt op haar facebookpagina dat zij zich absoluut niet kan vinden in het besluit van het college van burgemeester en wethouders om het net te plaatsen. Wat haar betreft moet het pand direct gesloopt worden. Ook wethouder Albert Holtland is het hiermee eens.

Het onderzoek van het bureau sterkt de partij in deze mening. Het ingenieursbureau zegt in het rapport dat het risico niet tot nul is teruggebracht, na het nemen van deze maatregelen. “Dit kan alleen worden gegarandeerd als het pand onmiddellijk gesloopt wordt.”

Om even later te vervolgen: “Constructieve onderdelen zijn door de tand des tijds nu al zo aangetast dat deze niet meer bruikbaar zijn en bovendien is, bij een voortschrijdende aantasting van deze onderdelen, voor de langere termijn de stabiliteit van het pand (o.a. voorgevel) niet meer te garanderen”.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo