De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Voorleesactie voor basisschoolkinderen over energie

Voorleesactie voor basisschoolkinderen over energie
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN – Op de Dag van de Duurzaamheid die dit jaar op 10 oktober wordt gehouden, lezen bestuurders, Mkb’ers, lokale energie initiatieven, vrijwilligers, opa’s en oma’s en ouders voor aan leerlingen van de groepen 1 tot en met 8 van het basisonderwijs uit Kampen. Studenten van Duurzame PABO hebben speciaal hiervoor het boek ‘De kracht van nieuwe Energie’ geschreven.

Wie ook wil voorlezen kan zich aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel. Die koppelt de voorlezers aan een school en stuurt hen het voorleesboek toe met een handleiding vol praktische tips. Ook geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden. Aanmelden gaat via www.nmeoverijssel.nl/voorleesactie.

Nieuwe Energie Overijssel

De voorleesactie is onderdeel van het programma Nieuwe Energie Overijssel. Dit programma heeft 20 procent duurzame energie in 2023 als doelstelling. Deze energie is afkomstig uit natuurlijke bronnen: biomassa, zon, aardwarmte en wind. Zo worden we minder afhankelijk van fossiele energie (olie en aardgas). Energiebesparing is een tweede kernpunt van het programma. De acht kernpartners van Nieuwe Energie Overijssel willen ook graag kinderen en jongeren betrekken bij het programma. Daarom organiseren zij de voorleesactie voor het basisonderwijs.

Meer informatie

Meer informatie over de voorleesactie kan worden verkregen bij Natuur en Milieu Overijssel via info@natuurenmilieuoverijssel.nl.