De Brug

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Voedselbank bedankt voor hulp

Voedselbank bedankt voor hulp
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN - Nu ook de vaste medewerkers van Voedselbank Kampen weer bijna allemaal terug zijn op hun plek, wil de Voedselbank alle mensen die direct hulp aanboden bij het begin van de corona crisis bedanken.

"Er waren dagen dat we uitgifte deden met alleen maar externe vrijwilligers. Dat was voor de cliënten even wennen, maar ook zij waren blij dat de activiteiten ‘gewoon’ doorgingen. Zonder die hulp was het zeker niet gelukt.  Daar past maar één woord bij: chapeau!”, aldus de Voedselbank.

Blij was de organisatie ook met alle gaven en giften. Gaven van sportverenigingen, kerken en bedrijven.  Ook scholieren die noodgedwongen thuis zaten hebben acties op touw gezet om voedsel in te zamelen. “Hartverwarmend al die spontane initiatieven”, zegt een woordvoerder van de Voedselbank.

Hoewel de zondagse diensten niet door gingen, droegen ook kerken hun steentje bij.  Zo waren er kerken die door de week inzamelingen hielden, weer andere maakten giften over. Het bedrijfsleven liet zich ook niet onbetuigd.  Zij kwamen bijvoorbeeld met een cheque, te verzilveren bij plaatselijke ondernemers. Ook van een whatsapp-groep uit IJsselmuiden kwam een gift.

“Namens alle cliënten en medewerkers van de Voedselbank heel hartelijk bedankt voor jullie steun, in welke vorm dan ook!”, aldus de organisatie.