De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

VIJFDE KAMPER UI(T)DAG PAKT GROOTS UIT MET KUNSTMARKT!

VIJFDE KAMPER UI(T)DAG PAKT GROOTS UIT MET KUNSTMARKT!
Foto: Ovkampen
Ingezonden door: OVKampen

Op donderdag 15 augustus om 10:00 uur staat de vijfde, en laatste, Kamper Ui(t)dag op het programma in de binnenstad van Kampen.

Deze laatste Kamper Ui(t)dag heeft zoals elk jaar een breed programma voor jong en oud, maar nieuw dit jaar is de Kunstmarkt op de Oudestraat Onderstrooms.

Deze eerste Kunstmarkt Kampen begint op het Van Heutszplein en loopt door tot het einde van de Oudestraat om vervolgens via Havenweg 5 te eindigen op de Kogge. Ongeveer dertig kunstenaars zullen zich presenteren en kan men daarnaast ook zelf volop meedoen aan workshops en genieten van de diverse disciplines in de kunsten. Het thema dit jaar is: ‘Leven met Water’. De toegang is geheel gratis, en kunnen kunstenaars en kunst- en cultuurliefhebbers elkaar ontmoeten, hun werk verkopen, en demonstraties of workshops geven. Men kan genieten van schilderijen, keramiek, beelden van speksteen, glas, sieraden, grafiek, fotografie, mix media, en recycled design van materialen als hout, vilt, oude zeildoeken en leer. De organisatie van ‘Kunstmarkt Kampen’ is in handen van de stichting ‘De Kunstbrug’. Deelnemende kramen van de Kunstmarkt zijn te herkennen aan de Kunstbrugballonnen. Een complete lijst van alle deelnemers vindt u op https://www.dekunstbrug.nl/nl/over-de-kunstbrug/deelnemers/.

Naast de kunstmarkt is er ook weer de kleedjesrommelmarkt ter hoogte van het Van Heutszplein, de minikermis op het Ouderaadhuisplein, het kinderschminken, straatentertainment, foodtrucks in de Vispoort en natuurlijk weer veel live muziek op de terrassen. Tijdens deze 5e Ui(t)dag is er een middagpauze dienst in de Bovenkerk, aanvang 12.30 uur, en de toegang is vrij. De kerk is de gehele dag geopend (vrij toegankelijk) voor bezoekers en om 20.00 uur is er een orgelconcert.

Het Rode Kruis is aanwezig in het middengedeelte van de braderie, op de hoek van de Gasthuisstraat en de Oudestraat.

De afsluiting op de Nieuwe Markt is inmiddels een begrip geworden voor de liefhebbers. Vanaf 18:00 tot 20:00 uur kunt u genieten van het Wild Beatz Festival met o.a. Top Dj Sefa. Voor meer informatie kijkt u op www.kamper-uitdagen.nl. Voor de traditionele kleedjes-rommelmarkt kan men zich inschrijven via info@kamper-uitdagen.nl, (deelname is € 3,00). Deze markt wordt gehouden ter hoogte van het Van Heutzplein.

De Kamper Ui(t)dagen worden georganiseerd door de Ondernemersvereniging Kampen, en organisator Jacco Swillens kijkt weer uit naar een, zoals gewoonlijk, bruisende laatste Kamperui(t)dag van het jaar.