De Brug

Dinsdag, 2 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Verenigingen Ganzendiep houden open huis (11 foto's)

Verenigingen Ganzendiep houden open huis (11 foto's)Verenigingen Ganzendiep houden open huis (11 foto's)Verenigingen Ganzendiep houden open huis (11 foto's)Verenigingen Ganzendiep houden open huis (11 foto's)Verenigingen Ganzendiep houden open huis (11 foto's)Verenigingen Ganzendiep houden open huis (11 foto's)Verenigingen Ganzendiep houden open huis (11 foto's)Verenigingen Ganzendiep houden open huis (11 foto's)Verenigingen Ganzendiep houden open huis (11 foto's)Verenigingen Ganzendiep houden open huis (11 foto's)Verenigingen Ganzendiep houden open huis (11 foto's)
Redactie: Richard Tennekes

Na het succes van vorig jaar hielden de vier verenigingen aan het Ganzendiep zaterdag 20 april 2019 weer samen een open huis. Jong en oud waren van harte welkom bij de watersportvereniging Het Koggeschip, de scouts van de Martin Gasman Groep en de Henk Brunt Groep en Kamper roeivereniging De IJssel.

De vier verenigingen zijn allen buren aan de Seveningseweg en daarmee aan het Ganzendiep. Voor veel Kampenaren is dit teveel uit het zicht en daardoor ‘een brug te ver’. Toch bruist het er van de activiteiten. Zeilen, roeien, gemotoriseerde jachten die af en aan varen en ook bij de scouts is het altijd een drukte van jewelste, waar kinderen en jongeren zowel op het land als op het water tal van activiteiten hebben.

Om te laten zien wat er allemaal gebeurt hebben de verenigingen de handen weer ineengeslagen om de deuren te openen voor belangstellenden. Kinderen en volwassenen konden aan tal van activiteiten deelnemen. Het Koggeschip organiseerde de hele dag zeilwedstrijden en op het terrein was van alles te zien. Bij de beide scoutinggroepen waren er tal van activiteiten; stormbaan, bungee-roeien, fikkie stoken, stokbroodjes bakken, klimmen, meevaren op een vletje en bij de roeivereniging kon men zich vergapen aan de diverse soorten gestroomlijnde roeiboten en wie wilde mocht zelf een stukje meeroeien.