<< Ga terug

Verdachte brute overval op ouder stel blijft vastzitten

Verdachte brute overval op ouder stel blijft vastzitten

ZWOLLE/KAMPEN (JPZ) – Een 19-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de brute overval van twee oudere bewoners van de Sint Nicolaasdijk in Kampen blijft vastzitten. Twee andere verdachten zitten ook nog vast en een vierde minderjarige verdachte is eerder al wel vrijgelaten.

Dat bleek maandag op de pro-formazitting in de rechtbank in Zwolle. De overval op 21 januari was buitengewoon gewelddadig. Een van de twee slachtoffers staat buiten het tafelkleed uit te kloppen als de verdachten hem naar binnen duwen en het huis binnendringen. Het slachtoffer komt daarbij ten val. Kennelijk dacht het viertal dat er veel geld in huis te vinden was. ,,Waar is de tienduizend?'' wordt herhaaldelijk geschreeuwd. Het tweetal van 80 en 81 jaar wordt vervolgens met tape aan stoelen vastgemaakt. De vrouw krijgt tape over de mond waarna een bijtende vloeistof in de ogen wordt gespoten. Daarna wordt de vrouw bedreigd. Ze moet de waarheid vertellen “anders doen wij uw man wat aan. Hij leeft nu nog.” De daders gaan er uiteindelijk met 260 euro en wat sieraden vandoor.

Van de vier overvallers hebben twee hun rollen bekend. Een van hen is de 19-jarige Chakir A. uit Lelystad. Hij heeft geen geweld uitgeoefend, zo heeft hij verklaard. En hij begrijpt dat hij iets fouts heeft gedaan. “Door een domme fout ben ik alles kwijtgeraakt”, zei hij de rechters. Hij zit sinds april vast en omschrijft zijn aandeel aan de overval als een 'laffe daad'. Hij wil de slachtoffers alles in een brief uitleggen. En hij wil graag de cel uit zodat hij dit jaar nog zijn opleiding af kan maken. Zijn advocaat verzocht de rechtbank de voorlopige hechtenis te schorsen of op te heffen zodat A. alvast zijn diploma kan halen. Maar de officier van justitie zag het niet zitten. De maatschappij zou geschokt zijn als een verdachte van zo'n overval vrijkomt, zei ze. Ook de rechters vinden het geen goed idee. Het onderzoek in de zaak loopt nog. Zo worden in december nog getuigen gehoord. Halverwege januari wordt de zaak inhoudelijk behandeld.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo