De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Vader houdt zoon aan het steunen van goed doel bij lopen Avondvierdaagse IJsselmuiden

Vader houdt zoon aan het steunen van goed doel bij lopen Avondvierdaagse IJsselmuiden
Redactie: Nick de Vries
(door Christiaan Schutte)

IJSSELMUIDEN – Toen vorig jaar het onderwerp wel of niet meedoen aan de Avondvierdaagse IJsselmuiden ter sprake kwam liet Michael Oostbeek weten alleen te willen lopen met een doel. “Nou dan geef ik je een doel”, reageerde vader Peter gevat. Met zijn klusjesbedrijf sponsort de IJsselmuidenaar zoonlief. De opbrengst is voor het KWF. Zijn vrouw Jessica en dochter Ellen lopen ook mee voor het goede doel.

Peter Oostbeek heeft zich voorgenomen elke deelnemer die zich bij hem aanmeldt te sponsoren voor vijftig euro tot hij aan de vijfhonderd zit. “De reden waarom ik De Brug benader, is dat ik andere bedrijven wil enthousiasmeren hetzelfde te doen.” Stel dat er nog drie ondernemers zijn die meedoen voor eenzelfde streefbedrag, dan heb je al tweeduizend euro voor het KWF dat als doel heeft kanker te bestrijden. Het goede doel behoeft eigenlijk geen betoog. Bijna iedereen krijgt vroeg of laat te maken met de ziekte, zelf of in de familie dan wel vriendenkring.

De familie Oostbeek is dan ook erg gemotiveerd om mee te doen. Dochter Ellen heeft haar looptenue al aan. “Ik wil zo met mijn moeder gaan wandelen”, na dit interview laat ze weten. Ze is een redelijk geoefende wandelaar. Wandelen is volgens haar een fijne bezigheid, helemaal in de natuur. Moeder Jessica denkt er net zo over. Van jongs af aan is ze gewend mee te doen met de wandelvierdaagse. “De sfeer van het samen lopen is erg leuk.”

Zelf doet Peter Oostbeek niet mee. Als gevolg van een ongeluk jaren geleden kan hij minder goed tegen een teveel aan prikkels. “Na een avond met veel mensen en pratende kinderen zou ik al moe zijn. Laat staan dat ik meerdere avonden achter elkaar moet lopen.” In het verleden heeft Peter Oostbeek wel meegelopen en hij beaamt de prettige sfeer die er altijd is. Het voordeel van wandelen met een relatief kleine groep, zoals deze KWF-lopers, is dat je min of meer je eigen tempo kunt bepalen. “Het zal geen slenteren worden”, zegt Peter Oostbeek.

De samenstelling van de huidige groep lopers maakt dat er waarschijnlijk wordt gekozen voor de 10 kilometer in plaats van de 5. Met wat oefening moet dat geen probleem zijn. Om alvast in het ritme te komen wordt er voor een fotomoment koers gezet richting de stadsbrug. Een in dit geval meer dan symbolische plek. De stadsbrug zal dit jaar namelijk prijken op zowel de medailles van de Avondvierdaagse IJsselmuiden als de A4D Kampen.

Wie niet alleen voor een medaille gaat, maar ook wil lopen voor het goede doel of als bedrijf wil sponsoren kan contact opnemen met Peter Oostbeek. Hij is per mail bereikbaar via oostbeekuwklusjesman@gmail.com en telefonisch via 06 – 2907 6813.