De Brug

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

UPDATE: Zes gewonden door ongeval op N50, politie zoekt getuigen

UPDATE: Zes gewonden door ongeval op N50, politie zoekt getuigen
Redactie: Enrico Kolk

RAMSPOL - Door een ongeval op de Ramspolbrug (N50) zijn donderdag aan het eind van de middag (in tegenstelling tot eerdere berichten) zes mensen gewond geraakt, meldt de politie. Geen van de gewonden komt uit IJsselmuiden of Kampen. Drie voertuigen kwamen met elkaar in botsing. Het voorste voertuig was een vrachtwagen, gevolgd door twee personenauto’s. De politie zoekt getuigen.

Alle vijf inzittenden van de middelste auto zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om drie volwassenen van 38, 66 en 67 jaar en twee jonge kinderen, allen uit Dronten. Ook de bestuurder van de achterste auto – een 52-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland - is naar het ziekenhuis gebracht. Alle betrokkenen zijn buiten levensgevaar.

De man uit Steenwijkerland is door de politie aangemerkt als verdachte en zal als zodanig gehoord worden. Het opsporingsteam verkeer Midden-Nederland doet onderzoek naar het ongeval en is op zoek naar getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben. Die kunnen zich melden via 0900-8844.

Het is volgens de politie niet exact bekend hoe vaak zij uit moeten rukken naar de N50 voor een ongeval. "Maar er gebeuren op het overzichtelijke stuk niet vaak ongelukken." De weg was langere tijd afgesloten en werd 's avonds om 21.00 uur weer vrijgegeven.