De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Uitreiking Kunstprijs Kampen

Uitreiking Kunstprijs Kampen
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN - De Kunstprijs Kampen is een tweejaarlijkse kunstprijs, uitgeschreven door de gemeente Kampen. Woensdagavond 13 november reikt wethouder Cultuur Irma van der Sloot om 19.30 uur de prijs uit aan de winnaar van deze vierde editie. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 4.000 euro. Dat uitreiking vindt plaats in de Cellebroederspoort.

De Kunstprijs Kampen is dit keer minder gericht op een kunstproduct. De uitdaging van dit jaar is een kunstplan te bedenken om met visuele middelen in de openbare ruimte van Kampen beeldende communicatie te veroorzaken. Om het kunstplan uit te voeren, ontvangt de winnaar een geldbedrag van 4.000 euro.

De volgende kunstplannen zijn ingediend om mee te dingen voor de Kunstprijs Kampen.‘U bevindt zich nu’ van Atelier Een Twee, Ben Marsman en Juliet Kalter‘Stadstekenaar van Kampen’ van Linda Westra‘Stadsatelier’ van Hanna van Doornum en Lydia Roelofsen‘De kaartenkar’ van Brigitte Wolthuis‘Het leven van Hendrick Avercamp’ van Dmitry Yakhovsky

De inzendingen zijn beoordeeld door een jury bestaande uit Wim van der Beek (kunstrecensent), Geerten Sterken (winnaar van de Kunstprijs Kampen 2013) en Jolanda Slurink (Adviescommissie Beeldende Kunst Kampen).

Kunstprijs Kampen

De Kunstprijs Kampen staat open voor professionele beeldende kunstenaars, woonachtig en werkend in Kampen. Met het instellen van deze prijs wil de gemeente Kampen de in Kampen woonachtige beeldende kunstenaars stimuleren en het kunstklimaat in Kampen bevorderen. De Adviescommissie Beeldende Kunst Kampen zorgt voor de voorbereiding en uitvoering van de kunstprijs.

Aanvang: woensdag 13 november 2019 19:30