De Brug

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Twee nieuwe coronabesmettingen in Kampen

Twee nieuwe coronabesmettingen in Kampen
Redactie: Enrico Kolk

KAMPEN - Er zijn twee nieuwe coronabesmettingen geconstateerd in de gemeente Kampen in de periode 22 juli tot en met 4 augustus. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. Geen van de besmette personen is opgenomen in het ziekenhuis.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zelf een afspraak maken voor een test bij de GGD. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, kan het zijn dat de werkelijke aantallen waarschijnlijk hoger liggen, meldt het RIVM.

Vanavond geven premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge een persconferentie over de situatie rondom het coronavirus. Die vindt om 19.00 uur plaats.

Vandaag donderdag 6 augustus is de totale aantal besmettingen 601, gisteren waren het nog 426. Ook in de gemeente Kampen lopen de aantal besmettingen op. Vandaag is er 1 bijgekomen. Binnen 6 dagen van augustus heeft de gemeente Kampen 3 positieve besmettingen.
S | donderdag 6 augustus 2020 14:59
Dat er mensen besmet raken is maar goed ook! Op de IC in Zwolle liggen er amper ernstige gevallen mbt corona. En dit hele circus is gestart om de IC te ontzien, dat is gelukt en blijft ook goed gaan. Tevens moeten er mensen besmet blijven raken willen wij groepsimmuniteit verder opkrikken. Met deze paniekreacties stagneert het constant.
Bert | donderdag 6 augustus 2020 21:38