<< Ga terug

SYMBOOLPOLITIEK EN DOODVERMOEIEND

SYMBOOLPOLITIEK EN DOODVERMOEIEND

“Succesvolle aanpak stelende asielzoekers in Kampen trekt aandacht van landelijke politiek”, kopt een krant. Dat vindt Gemeente Belang Kampen wel meevallen. De eerste stappen zijn gezet maar we zijn er nog lang niet. De vlag uithangen doet GBK niet. In het krantenartikel wordt gesproken over een situatie van 77% diefstallen door Veilige Landers naar een percentage van 33%. Er wordt bij verteld dat dus “een meerendeel van de winkeldiefstallen door autochtonen gepleegd wordt”. Nogal wiedes ja. In verhouding wonen er ook heel veel autochtonen in Kampen.

Dat een klein aantal Veilige Landers, zonder enige kans op een verblijfsvergunning, zich nog steeds zo oververtegenwoordigd weet in criminaliteitscijfers, dat blijft onverteerbaar voor menig inwoner van Kampen. Het biijft een ondermijning van collectieve tolerantie t.o.v. echte asielzoekers.

Een winkelverbod is leuk. Maar is ook onderzocht of deze dieven bij particulieren of anderszins hun gedrag compenseren? Cijfers van, door asielzoekers gepleegde misdaden, worden in heel Europa onder de pet gehouden. Dat nu een lokaal winkelverbod in het leven is geroepen zegt niks over eventuele verschuivingen. Ook is er nog steeds geen landelijke database voor criminele asielzoekers. Raadslid Suat Azer van GBK heeft al vanaf dag 1 voor deze twee maatregelen gepleit. Tot in de Tweede Kamer zijn er vragen gesteld. Hij werd door zijn acties door GeenSteil uitgeroepen tot Raadslid van het Jaar.

Pas sinds kort werken COA, Dronten en Kampen samen. Burgers in heel Europa blijven slachtoffer van falend asielbeleid. Menig burger zal zich niet herkennen in de maatregelen. Brussel laat ons in de steek. Symboolpolitiek moet ons tevreden stellen en genoegdoening geven. Doodvermoeiend!

Volg ons op ook Facebook, Twitter en Instagram.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo