De Brug

Zaterdag, 11 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Stichting DierenDonatie.nl helpt dierenasiels

Stichting DierenDonatie.nl helpt dierenasiels
Edo Hammers.
Redactie: Nick de Vries

REGIO - Elk jaar komen de kittens in groten getale binnen bij de dierenasiels en dieren- stichtingen. Elk jaar zetten de vrijwilligers en medewerkers zich weer voor de volle 100 procent in om alle kittens te kunnen helpen.

Momenteel worden er in Zwolle en omgeving meer dan 100 kittens opgevangen. De meeste van deze kittens worden opgevangen in liefdevolle pleeggezinnen, totdat ze oud genoeg zijn om naar een 'forever home' te verhuizen. Carl Withaar, oprichter van Stichting Flappus in Zwolle, merkt dat het aantal kittens daalt. Dierenasiel Zwolle en "Dierenopvangcentrum Edo Hammers Kampen lijken het verschil nog niet echt te merken; beide stichtingen worden overspoeld met kleine kittens. En hoewel ze erg leuk en lief zijn, kosten de kittens helaas wel ontzettend veel tijd en geld."

Stichting DierenDonatie.nl (Zwolle) heeft onlangs een grote donatie van producten ontvangen van fabrikant Beaphar. Met deze grote donatie hebben Beaphar en Stichting DierenDonatie.nl drie asiels in deze omgeving kunnen helpen. Het betrof voornamelijk kittenmelk, ontvlooingsmiddelen, snacks en allerlei verzor- gingsproducten. Vooral de kittenmelk werd erg dankbaar ontvangen bij de stich- tingen. Deze donatie helpt ze weer even vooruit.

Daarnaast hebben nog 6 andere stichtingen buiten de omgeving een groot aantal producten ontvangen. Want ook buiten deze omgeving worden de dieren- asiels weer overspoeld met kittens. Ook het vissenasiel in Delft en Vogelasiel de Paddestoel in Den Helder werden blij gemaakt met een mooie donatie van producten.

Stichting DierenDonatie.nl is een nieuwe stichting uit Zwolle die een crowdfunding platform biedt voor projecten van dierenasiels en dierenstichtingen. Mensen kunnen zelf kiezen welk project ze willen financieren en hoeveel ze daar aan willen bijdragen.

Oprichter van deze stichting is de Zwolse Sandra Boon. Het is haar missie om de mensen de kans te geven om op een leuke, makkelijke en vooral eerlijke ma- nier te doneren. Mensen kunnen zelf kiezen waar ze voor willen doneren en na afloop van het project krijgen ze per e-mail een foto toegestuurd. Zo weet men zeker dat hun donatie goed is besteed. Alle donaties komen geheel ten goede aan de projecten.

Hoe te helpen?

Er zijn talloze manieren om de dierenasiels in omgeving Zwolle te helpen. Ten eerste door te voorkomen dat er nog meer kittens worden geboren; Laat dus de poes of kater castreren/steriliseren.

Helpen door geld te doneren kan ook of door producten te doneren (voor meer informatie zie de websites van de betreffende stichtingen). Daar- naast zijn er enkele asiels die nog op zoek zijn naar pleeggezinnen die zich willen ontfermen over de binnengekomen kittens. Tevens zijn er verschillende asiels die op zoek zijn naar (extra) vrijwilligers voor de zomermaanden.

Ook kan via www.dierendonatie.nl meegedaan worden aan een crowdfunding project voor een van deze stichtingen. De dierenasiels in omgeving Zwolle houden regelmatig projecten via deze website.

Super goed van jullie!! dat jullie de asieldieren alle dieren helpen❤️
M3lody | maandag 18 juli 2016 16:40
Super goed van jullie!! dat jullie de lieve asieldieren❤️ helpen
M3lody | maandag 18 juli 2016 16:40