De Brug

Donderdag, 13 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Stadswandelingen door Kampen

Stadswandelingen door Kampen
De Houtzagerssteeg in Kampen
Foto: Fred Sollie
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN - Vanaf de Botermarkt (het plein voor het Iconenmuseum en de Broederkerk) start tot en met 26 augustus iedere zaterdag en op de Kamper Ui(t)dagen om 13.30 uur een stadswandeling of een themawandeling (de wandelingen rouleren). De wandelingen worden geleid door Jeroen Linderhof en zijn gebaseerd op bijna vergeten Kamper grootheden, zoals Albethus Pighius en Cuyentorf.

Alberthus Pighius was een belangrijk 16e eeuws theoloog, wiskundige en astronoom en een belangrijk tegenstander van Reformanten Luther, Calvijn en Bucer en de familie Cuyentorf, een belangrijk koopmansgeslacht uit Kampen met een handelshuis in Lissabon. Bij de Pighiuswandeling ligt de focus op 16e, 17e en 18e eeuw, toen Kampen een belangrijke wetenschappelijk centrum was, wegens haar boekdrukkunst en schilderschool.

Tijdens de Cuyentorfwandeling ligt de focus op de hoogtijdagen van Hanzestad Kampen tussen de 14e en 16e eeuw. De algemene wandeling doorloopt de gehele Kamper geschiedenis van 1227 tot nu. De wandelingen eindigen bij een Kamper horecagelegenheid waar men nog naar kan praten over de wandeling. Deelname hieraan is vrijwillig.

De wandelingen duren 2,5 uur en kosten 6,50 euro per persoon dat voorafgaand aan de wandelingen contant moet worden betaald. Vooraf opgeven is noodzakelijk. Bij minder dan 5 aanmeldingen kan een wandeling gecanceld worden. Opgave kan (tot twee dagen van te voren) via 06–27887316 of per email: info@hetkampenvan.nl. Tevens is het mogelijk om met minimaal 5 mensen op een ander tijdstip een thema- of stadswandeling te boeken.

Kijk voor meer informatie op www.hetkampenvan.nl.