De Brug

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Spelende kinderen steken N50 over

Spelende kinderen steken N50 over
Foto: Archieffoto
Redactie: Enrico Kolk

KAMPEN - Rijkswaterstaat is dinsdagmiddag uitgerukt naar de N50. Daar steken jonge kinderen rennend de weg over, meldt Rose-Mary Kashie op Facebook. “Ze stonden op nog geen kilometer van het treinstation."

Kashie rijdt rond 14.30 uur op de N50 van Kampen naar Zwolle. “Op een gegeven moment zie ik een groep jonge, lachende kinderen in de berm staan aan de kant van Zwolle richting Kampen. Ze staan dichtbij de weg”, vertelt Kashie, die de kinderen tussen de 8 en 11 jaar oud schat.

Vlak daarna krijgt ze de schrik van haar leven. Een van de kinderen steekt, al rennend, over naar de andere kant van de weg. “Ze hadden vreselijk veel lol. Maar ondertussen klopte mijn hart in mijn keel, want het was druk op de N50”, zegt Kashie die daarop vanuit de auto naar de politie belt. Die meldt dat Rijkswaterstaat poolshoogte gaat nemen.

Stoppen is voor Kashie onmogelijk, dus begint zij te toeteren. “Zodat automobilisten ze zouden zien en dat ze wellicht beseffen hoe gevaarlijk ze bezig zijn”, legt ze uit. Bijna aangekomen bij de afslag Zwolle ziet ze een auto van Rijkswaterstaat met volle snelheid richting Kampen gaan. “Ik hoop dat ze de kinderen hebben aangetroffen en ze echt duidelijk hebben kunnen maken hoe gevaarlijk dit is.”

Kashie hoopt dat haar bericht een waarschuwing is voor ouders. “De N50 is voor automobilisten al een hele gevaarlijke weg, dus al helemaal voor spelende kinderen.”