De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Sinterklaas dit jaar ook in IJsselmuiden per boot verwelkomd

Sinterklaas dit jaar ook in IJsselmuiden per boot verwelkomd
Redactie: Nick de Vries

Komende zaterdag wordt Sinterklaas welkom geheten in IJsselmuiden. De Sint zal voor het eerst met de boot aankomen in IJsselmuiden. Plek van aankomst is het Kikkergat tegenover het station de reis wordt dan vervolgt naar het Kulturhuus. Dit in tegenstelling tot wat geschreven is in een artikel in De Brug van deze week waarin wordt gesproken over aankomst met de trein en een trip naar het Markeresplein

Sinterklaas zal zaterdag rond 10.00 uur aankomen. Daarna wordt koers gezet naar het station, waarna het Kulturhuus de volgende bestemming is. Op deze plek is tot en met 16.30 uur van alles te doen.
Om 11.00 uur vindt de opening plaats van het Sinterklaashuis. Daarnaast zijn er diverse optredens van RKDOS en IJGV en kunnen kinderen zich vermaken met diverse oud-Hollandse spelletjes en een springkussen. Al met al een hele leuke middag voor de kinderen. De entree voor het Kulturhuus bedraagt 1 euro. Dat is inclusief een presentje.
De Sinterklaasintocht wordt georganiseerd door Stichting Sinterklaasintocht IJsselmuiden. De organisatie heeft ook een leuk boekje samengesteld. Dit ‘beleefboekje’ is uitgedeeld bij scholen in IJsselmuiden. Daarnaast kunnen kinderen een exemplaar ophalen bij Mulder Tweewielers.
Het boekje met de titel ‘Beleefboek Sinterklaas’ staat boordevol leuke dingen, zoals puzzels, knutselwerkjes en woordzoekers, waarmee kinderen enthousiast aan de slag kunnen. Daarnaast is er een kleurplaatactie, waarmee jonge deelnemers kans maken op een gratis fiets (Cortina Transportfiets. Deze prijs is beschikbaar gesteld door Mulder Tweewielers. Kinderen die mee willen doen, dienen de kleurplaat uiterlijk vrijdag 22 november in te leveren bij Mulder Tweewielers aan de Veenstraat 1b in IJsselmuiden.