De Brug

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Scum op het Full Color Festival

Scum op het Full Color Festival
Foto: Harrie Huisman
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - Zes gedreven muzikanten met een voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek, die elk optreden tot het uiterste gaan en er samen met het publiek voor zorgen dat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts kan keren dat is Scrum. De band speelt op 17 juni op het Full Color Festival. Deze 'power Folk' band is geen onbekende op het Full Color Festival. De band neemt je mee je naar de Ierse pubs en de schotse hooglanden. Door muziekkenners wordt de band volgens de organisatie De 'Mumford & Sons van de Lage Landen' genoemd.

Met hun nieuwe single 'Hold My Hand' bevestigen ze volgens de organisatie die status. "Mensen worden overspoeld met slechte berichten als ze naar de radio luisteren, kijken naar het tv-journaal of hun sociale media checken. Je wordt er bijna moedeloos van, maar als we elkaars hand vasthouden staan we dichter bij elkaar. We zijn met elkaar verbonden, waardoor er geen ruimte is voor geweld en daar gaat onze nieuwe single over. Een lied van eenheid, verbondenheid en verdraagzaamheid’’, aldus de band.

Een groot aantal feesten en festivals heeft in de afgelopen 12 jaar reeds kennisgemaakt met Scrum en iedere keer is het publiek – net als de band zelf – laaiend enthousiast. Scrum weet daarmee een groeiend aantal fans aan zich te binden. Vanaf 2015 komt er met zanger Léon nieuwe energie binnen de band. Dit heeft grote invloed op de muzikale richting en de look & feel. De duidelijk nieuwe koers kenmerkt zich door een volwassener geluid, waarbij Scrum garant blijft staan voor eerlijkheid, enthousiasme en energie.

De band bestaat uit: Léon (zang), Marco (bas, piano, accordeon), Robin (gitaar, mandoline), Oscar (drums), Fred (bagpipes, tinwhistle) en Corné (viool, mandoline).

Scrum speelt zaterdag 17 juni om 15.45 op het Full Color Festival tijdens de Hanzedagen in Kampen, mis het dus niet. Wil je meer weten over het muziekprogramma of andere programmaonderdelen op het Full Color Festival kijk dan op www.fullcolorfestivalkampen.nl.