De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Recordopbrengst Kamper Huiskamerfilmfestival

Recordopbrengst Kamper Huiskamerfilmfestival
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN - Aan de vooravond van de Oscaruitreiking in Hollywood vond in Kampen voor het derde jaar op rij het Huiskamerfilmfestival plaats. De recordopbrengst van het festival - tweeduizend euro - komt ten goede aan het project Goud voor Oud ter bestrijding van eenzaamheid onder ouderen in Kampen.

Op zaterdag 8 februari waren woningen in de historische binnenstad van Kampen weer ingericht als huiskamerbioscoop. Met dit jaar als centrale film ‘Dolor y gloria’ met onder meer Antonio Banderas. De film was genomineerd voor twee Oscars, waaronder beste buitenlandse film. Later zou blijken dat deze film over een gepijnigde filmmaker die terugblikt op zijn armoedige jeugd en zijn glorieuze carrière, de Koreaanse film Parasite voor moest laten gaan.De tweede film verschilde per huiskamerbioscoop. De avond werd afgesloten met een borrel in de Cellebroederspoort.

Voorzitter van het Kamper Huiskamerfilmfestival Irene Homan kijkt heel tevreden terug op de avond: “Bezoekers hebben echt genoten van de prachtige films. En het wat is het toch bijzonder om dat te beleven in huiskamers in de historische binnenstad van Kampen.” Homan is daarnaast vooral trots: “Nog nooit hebben we zoveel geld opgehaald voor het goede doel. Daarmee kunnen ook dit jaar weer een grote groep eenzame Kamper ouderen een mooie dag bezorgen. Echt fantastisch!”

Het Kamper Huiskamerfilmfestival is een initiatief van de Lions Club Kampen.