<< Ga terug

Raadspraat: Kampen in de Kamer & Zwolse Maffia 2.0

Raadspraat: Kampen in de Kamer & Zwolse Maffia 2.0

"Afgelopen week mocht ik in aanloop naar de verkiezingen van woensdag meedoen aan het Stentor debat in Zwolle. Jan Terlouw werd geïnterviewd op zijn toespraak over ‘vertrouwen’ en ‘het touwtje dat vroeger uit de brievenbus hing’. En daarna werd Arie Slob geïnterviewd over de zogenaamde ‘Zwolse maffia’. Nu denkt u, net als ik, bij Arie Slob vermoedelijk niet direct aan maffia en het betreft ook uiteraard niet echte maffia, maar een geuzennaam. Slob vertelde hoe hij als kamerlid afkomstig uit Zwolle, samen met CDA kamerlid Eddy van Hijum en PvdA’er Co Verdaas samen in Den Haag optrok.

De heren gingen om de maand met zijn drieën in de regio op werkbezoek en thema’s die speelden in onze regio namen zij mee naar Den Haag en bespraken dat in hun fractie. Ze speelden elkaar daarin niet uit, maar trokken gezamenlijk op om te kijken wat ze konden betekenen en bereiken voor onze regio. Prachtig! Zo kan het ook in de politiek.

Ik mocht daarna in debat met VVD, PvdA en SP, allemaal kandidaten uit de regio (Dalfsen, Deventer, Zwolle) en heb daar gepleit voor een ‘Zwolse Maffia 2.0’. Een nieuw samenwerkingsverband die contacten heeft en onderhoud met de gemeentes, bedrijven en instellingen hier. Geen loze beloftes daarbij doen, maar wel ons inzetten voor de regio! Voor behoud van kleine scholen, investeringen in infrastructuur en glasvezel en ruimte voor MKB en familiebedrijven.

100 jaar vrouwenkiesrecht: Combinatie van werk en zorg

Afgelopen woensdag was het internationale vrouwendag. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat dat vrouwen kiesrecht kregen. Vrouwen krijgen in Nederland alle kansen in opleiding, werk, besturen en ondernemen. Toch zijn er nog voldoende uitdagingen ook in Nederland waar het gaat om diversiteit, vooral op de arbeidsmarkt in combinatie met zorgtaken. Die combinatie van taken van werk en zorg voor kinderen of mantelzorg voor ouders of naasten komt in praktijk veelal op vrouwen neer. We kunnen dat ondersteunen bijvoorbeeld door een mantelzorgvergoeding, flexibiliteit in arbeidstijden om werk en zorg tijdelijk te kunnen combineren, langer ouderschapsverlof en een betere aansluiting tussen school en opvang.

Daarnaast moet er werk worden gemaakt van de arbeidsmarkt waarbij ZZP’ers nu de dupe zijn van onduidelijke regelgeving (wet DBA) en het werkgevers lastiger is gemaakt de afgelopen periode om werknemers in vaste dienst te nemen, dan makkelijker. Die wet werk en zekerheid moet aangepakt worden.

Lokaal: Reevegebied

Deze maand is in de lokale politiek een belangrijke afweging te maken rondom het Bypass gebied. Het gebied is in volle ontwikkeling en de bypass wordt aangelegd met volop kansen voor natuur en recreatie. De gemeenteraad zal in maart een afweging maken of we opnieuw kansen zien voor woningbouw daar in de toekomst of dat we verlies nemen op de gronden. Voor de geïnteresseerden: donderdagavond 16 maart is hierover een informatie avond en raadsspreekuur en kunt u dus de fracties hierover aanspreken!

Ps. Als u gaat stemmen woensdag; vergeet u dan niet een identiteitsbewijs mee te nemen of kopie daarvan bij degene die u een volmacht meegeeft?"



Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo