De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

PVV: Behoud Zwarte Piet in Overijssel

PVV: Behoud Zwarte Piet in Overijssel
Foto: Fred Sollie
Redactie: Fred Sollie

REGIO - De Statenfractie van de PVV in Overijssel doet een oproep aan alle Overijsselse gemeenten om tijdens het komende Sinterklaasfeest Zwarte Piet niet in de ban te doen. Deze oproep komt naar aanleiding van het nieuws dat tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn geen Zwarte Pieten aanwezig zullen zijn.

PVV-Statenlid Joeri Pool: "Het is te triest voor woorden dat de NTR en de gemeente Apeldoorn onze tradities de nek omdraaien. Wat ons betreft gaan we in Overijssel niet mee in deze deughype en blijft Zwarte Piet gewoon welkom in onze gemeenten."

De PVV richt zich daarbij ook tot de burgemeesters van de Overijsselse gemeenten. De partij wil dat zij eventuele demonstraties tegen Zwarte Piet in hun gemeenten verbieden.

Joeri Pool: "Tijdens zo’n mooi feest tussen de kinderen gaan lopen schreeuwen en demonstreren is het laagste wat je kan doen. De gemeente Zwolle verbood vorig jaar de demonstratie en wij hopen dat elke gemeente dit jaar dat voorbeeld volgt. Deze treurneuzen verdienen tijdens de Sinterklaasintocht geen podium!"