De Brug

Zaterdag, 8 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Puppycursus bij hondenclub De IJsselmond

Puppycursus bij hondenclub De IJsselmond
Foto: Pixabay
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN - Als ergens de uitdrukking 'een goed begin is het halve werk' opgaat dan is dat bij de aanschaf en opvoeding van een pup. De eerste levensfase van een pup is cruciaal voor de rest van zijn leven. Bij de puppycursus van hondenclub De IJsselmond, die op 18 augustus start, is er aandacht voor alle facetten van het opgroeien van een pup.

Puppycursus

De cursus begint met een theorieavond waarin alle zaken die belangrijk zijn worden behandeld, van het zindelijk maken tot het alleen laten. Wat is een hond en waarom hij dingen doet. Ongewenst gedrag afleren en de basis leggen voor een gehoorzame huishond, waar u in de toekomst veel plezier aan kunt hebben. Ook kunt u bij de ervaren instructeurs terecht voor alle overige zaken die u tijdens het opvoeden van uw pup tegenkomt.

In de praktijklessen wordt de basis gelegd voor een goede socialisatie en basisgehoorzaamheid. Aan de orde komen zaken als een goede band (verstandhouding), het opdoen van sociale contacten met soortgenoten, en een goede basis voor gehoorzaamheid.

Kosten voor de cursus zijn 50 euro voor 10 lessen. Het is mogelijk om tijdens de cursus in te stromen. De cursus word gegeven aan de Melmerweg 2 in Kampen. Aanmelden kan via de mail: vhvdeijsselmond@gmail.com. Voor meer informatie kunt u bellen met Gerben: (06) 462 987 90.