De Brug

Zaterdag, 6 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Proefreis openbaar vervoer voor senioren

Proefreis openbaar vervoer voor senioren
Foto: Ben Vulkers
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN – "Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan, hoe werkt de 40-procent samen-reis-korting, welk abonnement past het beste bij mij?" Senioren weten vaak niet waar ze antwoord kunnen krijgen op dit soort vragen. Dinsdag 26 november kunnen zij met vragen over het reizen met Openbaar Vervoer terecht bij het inloopspreekuur in de Bibliotheek in de Stadskazerne. Van 13.30 tot 15.00 uur zijn daar OV-ambassadeurs aanwezig om advies op maat te geven over reizen met bus en trein.

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis.

Proefreis

Op maandag 2 december wordt er in Kampen een proefreis gehouden. De OV-ambassadeurs laten senioren dan oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgen ze duidelijk uitgelegd hoe ze kunnen in- en uitchecken met de OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunnen ze oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom een geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis een kaartje. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs via (038) 454 01 30. Na aanmelding volgt informatie over het exacte tijdstip en opstapplaats.