De Brug

Woensdag, 15 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Poll op Facebook: Blauwe lijn Oudestraat verdeelt Kampenaren

Poll op Facebook: Blauwe lijn Oudestraat verdeelt Kampenaren
Foto: FOTO TENNEKES
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - De blauwe lijn die sinds kort de Oudestraat in twee helften verdeelt, verdeelt ook de inwoners van Kampen. De een vindt het een prima middel om de verkeersstromen te regelen, de ander vindt het overbodig en denkt dat het winkelend publiek zichzelf wel redt. Uit de poll van De Brug blijkt dat de meningen bijna gelijk verdeeld zijn. Een krappe meerderheid vindt de maatregel overbodig.

Ruim 619 bezoekers van Facebook vulden de poll in. De stand over de beide opties was nagenoeg gelijk verdeeld. Ruim 299 bezoekers vindt het een prima maatregel. Zo’n 320 bezoekers kozen voor de optie ‘volkomen overbodig’.

Hennie Kremer laat onder het artikel weten “Prima als het mensen helpt. Het is maar een gekleurd lijntje. Je kunt je overal aan ergeren, maar het is niet verplicht.” Corine de Ruiter stelt echter dat de lijn niets verandert. “Zonder lijn liep ook al het grootste deel van de bevolking aan de rechterkant. Dat loopt nu eenmaal het makkelijkst.” Annemieke van den Belt stelt dat de maatregel ook onhandig kan zijn bij drukte: “Heel onhandig, moet ik nu dus wachten met inhalen als op links ruimte is en voor me mensen met een trager tempo bewegen? Volgens mij proberen de meeste mensen al goed afstand te houden. Ik vind het onnodig betuttelend.”

Kijk op de Facebook van Brugnieuws.nl voor meer reacties en om zelf mee te praten.

Mensen zijn nogal verdeeld over het blauwe lijntje in de Oudestraat. Die beslissing die voor ooit voor dit maatregel is genomen, is voor mij heel begrijpelijk. Wat ik niet begrijp is dat men geen maatregelen neemt betreft het winkelend publiek in de supermarkt, in een nogal beperkte ruimte waar mensen kris kras door elkaar lopen. Ze hebben nogal schijt aan een ander.
Jan Veenstra | dinsdag 26 mei 2020 15:58
Allemaal leuk zo'n poll maar je kan er totaal niks mee. De beslissing wordt gewoon genomen, ongedacht wat de burger er van vindt. Dat gaat de gemeente komende maanden nog veel vaker doen.
Bert | dinsdag 26 mei 2020 19:10