<< Ga terug

Orgelconcert in Buitenkerk

Orgelconcert in Buitenkerk

KAMPEN – Bram Brandemann, organist van de Buitenkerk, geeft zaterdagavond 14 september een orgelconcert op het historische Hinsz-orgel aldaar. Op het programma staan muziek uit de barok en romantiek en enkele improvisaties.

Het Hinsz-orgel, gebouwd in 1753, kenmerkt zich volgens Brandemann “door haar vocaliteit en uitstraling. Juist ook het oude pijpwerk uit de 16e eeuw, wat door Hinsz is hergebruikt, is dermate zangerig van karakter, dat muziek uit de romantiek ook heel fraai klinkt.” Brandemann laat dat onder meer horen in een werk van Gustav Merkel, een tijdgenoot van Felix Mendelssohn en in het Premier Choral van Hendrik Andriessen.

Bram Brandemann studeerde orgel aan het Utrechts conservatorium en Frans-romantische muziek aan het Conservatoire de Toulouse. Behalve in Kampen is hij ook werkzaam als organist in Bussum en Maarssen.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij maar er is een collecte voor de onkosten.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo