De Brug

Vrijdag, 5 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Organisatie Full Color achter de schermen nog volop bezig

Organisatie Full Color achter de schermen nog volop bezig
Foto: Tennekes.
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - De organisatie van het Full Color festival gaat er vooralsnog vanuit dat het jaarlijkse festival dat dit jaar op 12 en 13 juni gepland staat, door kan gaan. Wel bereidt de organisatie zich voor op andere scenario’s en alternatieven, zoals het verplaatsen van het festival.

Mede-organisator Edwin Burgman laat weten: “Het zijn bijzondere en vervelende tijden. Full Color is in het geheel echt maar bijzaak. Onze gedachte gaat uit naar iedereen die is getroffen door dit verschrikkelijke virus. We wensen iedereen van getroffen families, ouderen tot ondernemers heel veel sterkte toe.”

Achter de schermen is de organisatie nog volop bezig met de organisatie van het feistval. “We volgen de richtlijnen van het RIVM en volgen de ontwikkelingen nauw op de voet. Of het Full Color Festival op de geplande data in juni door kan gaan zal de komende tijd moeten blijken. We zijn ons ook aan het voorbereiden op andere scenario's en alternatieven.”

Full Color zou dit jaar zijn 25ste editie vieren. De maatregelen van de regering rondom de crisis gelden in ieder geval nog tot 1 juni. Tot die tijd zijn samenkomsten van meer dan 100 mensen verboden. Het is de vraag of na die datum de maatregelen al versoepeld kunnen worden.