<< Ga terug

Opnieuw veel soa’s in regio IJsselland

Opnieuw veel soa’s in regio IJsselland
Foto: GGD IJsselland

REGIO - In 2018 zijn er 2.987 mensen op het soa-spreekuur van GGD IJsselland geweest. 20,7 procent van hen heeft daadwerkelijk één of meer soa’s. Dit vindpercentage is in de regio IJsselland hoger dan in Oost-Nederland en ook hoger dan landelijk. Dit blijkt uit cijfers van GGD IJsselland.

Waarom het vindpercentage in de regio IJsselland hoger is, is niet met zekerheid te zeggen. Het hoeft niet te betekenen dat er daadwerkelijk meer soa’s in de regio IJsselland zijn. Vera Doorten, verpleegkundige seksuele gezondheid legt uit: “We richten ons als GGD IJsselland nadrukkelijk op risicogroepen. Bij het maken van een afspraak, telefonisch of online, stellen we daarom een aantal vragen, een goede triage is voor ons van belang." 

Veel soa's onder laagopgeleide jongeren

Bij jongeren op een lbo, vmbo of mbo-opleiding is het soa vindpercentage (23 procent) een stuk hoger dan bij jongeren die onderwijs volgen op de havo, vwo, hbo of in het wo (17 procent). Doorten: “Dit verschil vind ik opvallend en het geeft ons een duidelijk beeld op welke groep we ons nog meer moeten richten met preventieacties.”



Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo