De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Open Atelierdagen in Grafisch Atelier Kampen

Open Atelierdagen in Grafisch Atelier Kampen
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN - Tijdens de Open Atelierdagen op 16 november en 17 november zijn er in he Grafisch Atelier Kampen van 11 tot 16 uur demonstraties van diverse druktechnieken en aandacht voor het boekje ‘Kamper Grappen’.

Deze gelimiteerde heruitgave van schrijfster en illustratrice Freddie Langeler dateert uit 1924. ‘Stadsboekbinder’ Hans van Waard heeft in samenwerking met drukkerij Zalsman 350 stuks laten drukken en zelf handmatig gebonden. Tijdens de Open Atelierdagen laat hij zien hoe ze gebonden worden. Het boekje is voor 12,50 euro verkrijgbaar. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Grafisch Atelier Kampen. Via info@grafisch-atelier.nl kan alvast een exemplaar worden gereserveerd. Vermeld daarbij¬† de gewenste kleur: groen of blauw.

Tevens zal er tijdens de Open Atelierdagen een omslag in linosnede gedrukt worden voor een jubileum uitgave van het Clarissenklooster uit Megen. Ter gelegenheid van hun 300 jarig bestaan wordt er een speciale wandelgids uitgegeven, geheten ‘Het Clarapad’.

Stichting Grafisch Atelier Kampen, beheert een goed uitgeruste werkplaats waar onder andere de ambachtelijke grafische technieken zeefdruk, hoogdruk, diepdruk en steendruk worden beoefend. Tegen een vergoeding kunnen kunstenaars en vakmensen die deze technieken beheersen gebruik maken van onze faciliteiten. Tevens verzorgt Stichting Grafisch Atelier Kampen workshops en cursussen in diverse druk- en boekbindtechnieken.De werkplaatsen van het Atelier zijn - evenals een eigen Grafiekwinkel - gevestigd in het voormalige stadskantoor van Kanis & Gunnink aan de Hofstraat 78 Kampen. Kijk op www.grafisch-atelier.nl voor de openingstijden.