De Brug

Donderdag, 13 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Onthulling Holocaust monument in Kampen

Onthulling Holocaust monument in Kampen
Foto: studioroosegaarde.net
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN - Bij de voormalige synagoge wordt maandagavond 27 januari het kunstwerk 'Levenslicht' onthuld. Het is een tijdelijk nationaal monument van 104 duizend ‘lichtgevende’ stenen om de slachtoffers van de Holocaust te herdenken.

Een kring van stenen vormt het tijdelijke, interactieve monument dat is gemaakt door kunstenaar, ontwerper en uitvinder Daan Roosegaarde. Op 27 januari wordt dit kunstwerk onthuld in verscheidene Nederlandse gemeenten vanwaar tijdens de Tweede Wereldoorlog Joden, Sinti en Roma zijn gedeporteerd naar Duitse concentratie- en vernietigingskampen.

Het programma begint om 19.30 uur en duurt een half uur. Er worden portretten getoond van hen die vanuit Kampen zijn weggevoerd en violist Jan Rein Palland speelt een stuk uit Schindlers list.

Levenslicht wordt van maandag 27 januari tot en met zaterdag 1 februari dagelijks opgebouwd om 17.00 uur en afgebouwd om 21.00 uur. Meer informatie over de activiteiten in het kader van Kampen 75 jaar vrij staat op www.wellmeetagain.nl.

Aanvang: maandag 27 januari 2020 19:30