De Brug

Donderdag, 13 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Ontdek ambachtelijk Kampen met nieuwe app

Ontdek ambachtelijk Kampen met nieuwe app
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - Vanaf vandaag kan iedereen de Kampen Stadsgids app downloaden. De gratis app neemt je mee langs een ambachtelijke route aan de hand van een puzzeltocht vol boeiende vragen en interessante weetjes. De gemeente Kampen en Kampen Marketing willen inwoners en bezoekers meer leren over het cultureel erfgoed in de stad en de rijke geschiedenis van Kampen laten beleven.

De route leidt langs bijzondere ondernemingen zoals smederij Sven de Lang, schoenmakerij Bolinde en chocolaterie De Swaen. Voor de ontwikkeling van de app was er al een papieren versie van de Ambtelijke Route beschikbaar, deze is te verkrijgen bij de deelnemende organisaties en toerist informatie punten.

De digitale versie biedt interessante extra’s, zoals kwisvragen bij alle 15 locaties en een geheime bonuslocatie. De app kun je downloaden in de appstore (zowel Apple als Google Play) en vind je onder de naam ‘Kampen Stadsgids’.

Meer routes volgen

De app wordt de komende maanden uitgebreid met meerdere routes en informatie. Zo staat onder meer een digitale Hanzespeurtocht in de planning en wordt er gewerkt aan een vertaling van de app in het Engels en Duits. Voor de Internationale Hanzedagen, die van 15 tot en met 18 juni in Kampen plaatsvinden, wordt gekeken of ook festivalinformatie aan de app kan worden toegevoegd.

Cultureel erfgoed

De Kampen Stadgids app is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Overijssel en ontwikkeld in opdracht van de Gemeente Kampen. De Ambachtelijke Route is als speurtocht in het Nederlands en in het Duits gratis te downloaden in de Appstore en Google Play onder de naam ‘Kampen Stadsgids’.

Op 19 mei mogen lezers van De Brug als eerste de volgende route in de app testen. Ditmaal de Hanzeroute. Wilt u ook meedoen aan de test? Gratis aanmelden kan via https://hanzeroutetesten.eventbrite.nl. Het wordt de 19e ongetwijfeld lekker zomers weer. De eerste 50 aanmeldingen krijgen daarom een gratis zonnebril van Kampen Marketing en BrugMedia.