De Brug

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Onmachtig Go-Ahead Kampen komt sneu weg

Onmachtig Go-Ahead Kampen komt sneu wegOnmachtig Go-Ahead Kampen komt sneu weg
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Go-Ahead Kampen slaagt er nog steeds niet in om de weg omhoog te vinden. Zaterdag ging het met 0-1 onderuit tegen DTS Ede. Daarmee kwam de ploeg van Marco Roelofsen sneu weg. Eigenlijk had deze typische 0-0-wedstrijd geen winnaar verdiend, maar één moment van onachtzaamheid werd Go-Ahead fataal.

In deze wedstrijd waren hoogtepunten spaarzaam. DTS Ede liet Go-Ahead het spel maken, maar de thuisploeg had grote moeite om iets te creëren. De beste kans voor Go-Ahead was in de eerste minuut. Samir Merraki schoot net over. In de 22ste minuut kopte Michael Lanting over uit een corner. Ook in de tweede helft was Go-Ahead onmachtig. In de 61ste minuut leek Wilbert Wessels gevaarlijk te worden, maar de bal werd door DTS Ede net op tijd weggekopt.

De wedstrijd leek af te stevenen op een terechte 0-0 eindstand, maar het liep anders. Go-Ahead liet zich verrassen door een lange bal. Frank Hol sloeg vervolgens toe en bezorgde DTS Ede drie punten. Een nieuwe domper voor Go-Ahead. “Organisatorisch hadden we het goed voor elkaar. We hebben weinig weggegeven, maar ook weinig gecreëerd”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen, die zijn ploeg met drie aanvallers liet spelen. Volgens Roelofsen moeten de vleugelaanvallers Arjan Wiegers en Samir Merraki meer brengen. “Maar het is doodzonde dat je het punt niet ophaalt.”