<< Ga terug

Ondernemen in Kampen: Fietsparkeren

Ondernemen in Kampen: Fietsparkeren

Nu de scholen weer begonnen zijn en voor een groot deel van de bevolking de vakantie er weer op zit, begint zich in de belangrijkste winkelstraat van Kampen het één en ander af te spelen.

Het fiets-parkeren zit in de afrondende fase en vanuit de gemeente wordt begin september het plan van aanpak verwacht. Nu maar hopen dat de bezuinigingen hier geen roet in het eten gaan strooien, want dan is alle energie die hier het afgelopen jaar ingestoken is voor niets geweest.

Goede afspraken m.b.t. het fiets-parkeren moet meer ruimte op straat gaan opleveren waardoor mensen met een rolstoel, scootmobiel of die anderszins beperkt zijn, ook wat beter uit de voeten kunnen met het benaderen en betreden van de winkels en horecagelegenheden. Ook het stoepbord 2.0 zal hierbij zeker een positieve bijdrage in kunnen leveren.

Doordat deze in de grond wordt geplaatst is er niet langer sprake van een struikelblok en dat geeft ook weer extra bewegingsruimte. Ook de campagne ‘Iedereen doet mee’ zorgt voor extra aandacht op het gebied van de toegankelijkheid. Het keurmerk voor hartelijke ondernemers heb ik hier al eens eerder besproken en is vanaf 1 augustus 2019 voor alle ondernemers beschikbaar. Niet alleen het plaatsen van de bijbehorende sticker op de ramen maar ook de vermelding op de site www.hartelijkehanzestad.nl gaat voor extra aandacht zorgen bij deze hartelijke ondernemers.

Ook vanuit andere delen van het land is met enthousiasme gereageerd op de publicaties over dit initiatief. Een korte checklist maakt inzichtelijk waar ondernemers aandacht voor moeten hebben om met vaak kleine ingrepen veel toegankelijker te worden. Daar plukt een gastvrije ondernemer ook nog eens zelf de vruchten van.

Denk mee over OVK

Op 11 september 2019 zijn alle ondernemers, die reclamebelasting betalen, in de binnenstad van Kampen uitgenodigd om mee te komen denken en praten over de toekomst van de OndernemersVereniging Kampen (OVK). Hoeveel geld is er jaarlijks te besteden en waar wordt dit geld nu precies aan uitgegeven? Er wordt van alles georganiseerd in de binnenstad! Maar welke evenementen zijn nu goed voor de ondernemers. Wat levert het op? En, welke doelgroepen halen we hiermee naar Kampen toe? Wat moet vooral volgend ook weer georganiseerd worden en wat zeker niet! Daar heb jij, als betrokken ondernemer in de binnenstad, natuurlijk een mening over en die mag niet ontbreken op 11 september tijdens dit belangrijk overleg over de toekomst van de Binnenstad van kampen.

Heb jij je nog niet aangemeld? Doe dat dan nu, via l.hoksbergen@kampenpartners.nl en heb je de uitnodiging niet ontvangen of niet meer liggen, pik er dan even één op bij HOE – oudestraat 117. En omdat toegankelijkheid nooit genoeg onder de aandacht gebracht kan worden wil ik ook nog even de “Week van de toegankelijkheid” benoemen. Tijdens deze week organiseert ‘Ongehinderd’ op woensdag 9 oktober de tweede landelijke ongehinderd testdag.

Het thema voor deze dag is ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt!’ waarbij de focus op toegankelijk recreëren ligt. Laat Kampen nu net een heerlijke plek zijn om te recreëren. Ondernemers die willen deelnemen aan de testdag kunnen zich melden bij w.scheffer@kampen.nl. Deze dag krijgt landelijke exposure en creatieve ideeën zullen zeker opvallen. Wat ga jij doen?Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo