<< Ga terug

Mister M voelt zich geslachtsloos

Mister M voelt zich geslachtsloos

Sollicitatiecursussen moeten herschreven worden. Administratieve opleidingen aangepast. Bij de aanhef van brieven en het aanspreken van mensen wordt nog altijd ervan uitgegaan dat iedereen van het ene of het andere geslacht is. Dat is ouderwets en ons Haags regime strijdt tegen die oubolligheid. Wie heeft er nou een klap van de molen opgelopen?

In een tijd dat toch al zoveel zekerheden op losse schroeven staan, moeten we nu ook ons geslacht laten varen. Eén van de zaken die we van oudsher en van jongsaf aan nou eens niet ter discussie pleegden te stellen. Vanaf dit jaar zal er geen sekseaanduiding meer staan op OV-chipkaarten, gemeenten dienen hun inwoners genderneutraal aan te schrijven en al eerder werd er gestreden voor genderneutrale toiletten. Onderwijskoepels wordt gevraagd geslachtsregistratie te laten vervallen op studentenpasjes. Edoch, juist in de puberteit en de adolescentie leer je natuurlijk jezelf pas echt kennen. Hèt moment om te ontdekken dat je in een verkeerd lichaam zit en maatschappelijk in een ongewenst keurslijf bent gedrongen.

Op de universiteiten in Amsterdam en Leiden nemen de irritaties en frustraties toe. Personeel en studenten weten niet meer naar welk medemens ze nou kwaad moeten kijken bij een smerige WC. Van oudsher wordt met de vinger naar mannen gewezen maar de WC’s zijn genderneutraal gemaakt en mannen mag je niet meer aanspreken op hun manzijn. In het uiterste geval komt hiermee zelfs de mensheid in gevaar want de voortplantingsleer van mannetje-vrouwtje mag niet meer. Voorheen leerden kinderen al spelenderwijs, eventueel met vriendjes of vriendinnetjes, hun geslacht kennen maar hierop zullen pedagogen ingrijpen. Tijdens de opvoeding moet geleerd worden dat je geslacht niet vastligt en voorwaardelijk is. Zo wordt het leven nog onzekerder.

Het lijkt een futiliteit maar de consequenties reiken heel ver. Geslachtsbepaling zit tot in de haarvaten van de samenleving verwerkt en frustraties daarover zijn van alle tijden. Zo leerde je als jongetje van je moeder, of van een tegeltje naast de WC, dat je de bril omhoog moet doen bij urineren. Totdat je een vriendin krijgt, of in een vrouwenstudentenhuis komt, en je wordt ingepeperd de bril omlaag te laten voor het andere geslacht. Tijdens een lange autorit pakt de man tijdens een minieme pitstop even een willekeurig boompje maar vrouwlief moet bij een benzinepomp stoppen voor een WC. En een schone anders rijden we door naar de volgende pomp.

Zijn ze aan het Binnenhof voor een werkbezoek naar Kinderdijk geweest waar ze te dicht langs de wieken hebben gelopen? De consequenties van het beleid van geslachteloosheid voeren ver, veel verder dan de korte Haagse neuzen kunnen kijken. Natuurlijk is het nobel om rekening te houden met transgenders, onze sporadisch voorkomende medemens die in een lichamelijke identiteitscrisis zit, maar moet daarvoor de meerderheid in een crisis gestort worden? Misschien zou er een registratie opgezet kunnen worden waarin iedere Nederlander zelf registreert hoe hij, zij of het wenst te worden aangesproken.

Het nieuwe icoon van Kampen had veel goedkoper gebouwd kunnen worden zonder al dat lastige geslachtsonderscheid. Het spiksplinternieuwe zwembad ’de Steur’ is nog volgens het oude genderconcept gebouwd wat onnodig veel extra toiletten, douches en kleedkamers vereist. Onze Bort heeft vanuit zijn werkkamer goed zicht op de jongens en meisjes, pardon, op de kinderen, vol zwemvertier. Zijn koosnaam burgervader moet wijzigen in burgervoogd en hij moet genderneutraal zwemmen bevorderen. Bij de opening van het zwembad nam onze Geert gekleed en al de glijbaan. Kleding verraadt echter doorgaans alsnog het geslacht. Onze Bort had in toga kunnen volgen. Dat kledingstuk is van oudsher als geslachtsneutraal bedoeld. Enfin, zoals wij Kamper Uien kennen, zo creëren ze in de regeringsstad Haagse Uien. In de grondwet zal worden vastgelegd dat de registratie van het geslacht bij geboorteaangifte onder voorbehoud is.


Mister M

Contact: Krabbels@MrM.nl
Of (archief in eigen beheer):
http://www.Facebook.com/gekrabbelOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo