<< Ga terug

Meester Jac 40 jaar voor de klas

Meester Jac 40 jaar voor de klas

Op obs Wonderwijs in IJsselmuiden was het woensdag groot feest. Het feit dat meester Jac Ruiten veertig jaar voor de klas staat, werd feestelijk gevierd.

Op 12 juli 1979 begon de onderwijscarrière van een piepjonge meester Ruiten op de Avercampschool in Kampen. Schoorvoetend liep hij in Kampen de school binnen voor zijn eerste werkdag. Direct greep het vak hem. ,,Wat een energie bij de kinderen. Die energie neem je elke dag ook mee naar huis.”
40 jaar geeft hij al met hart en ziel les. Inmiddels heeft Jac op zeven verschillende scholen gewerkt, waarin hij bekend werd als de zingende- en verhalen vertellende meester. Op obs Wonderwijs geniet hij nog elke dag van het werken met de kinderen en niets is hem teveel.

Meester Jac werd door de directeur thuis met de versierde bakfiets opgehaald en naar school gefietst. Op school werd hij ontvangen en toegejuicht door de kinderen van de school. Zij vormden samen een erehaag waar de meester onderdoor mocht lopen. Tot slot hebben alle leerlingen samen een lied over meester Jac gezongen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo