De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Mateboer over appartementen: ‘We zijn niet over één nacht ijs gegaan’

Mateboer over appartementen: ‘We zijn niet over één nacht ijs gegaan’
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - Tjerk Prinsse van projectontwikkelaar Mateboer zegt bij de bouwplannen voor de appartementen aan de Veerweg zoveel rekening gehouden te hebben met de wensen van de omwonenden, maar stelt ook dat het moeilijk is iedereen tevreden te stellen. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan en we zijn wat ons betreft de omwonenden al aardig tegemoet gekomen.”

“Wij hebben de locatie van de gemeente overgenomen om hier een appartementencomplex te ontwikkelen”, vertelt Prinsse. “Dat is altijd de opdracht geweest, dus er is wat ons betreft nooit sprake van het herbouw of renovatie van de huidige woningen. Dat omwonenden dat mooier hadden gevonden, kan ik begrijpen, maar er spelen uiteraard meerdere belangen. We hebben een gerenommeerd architectenbureau in de hand genomen en die heeft wat ons betreft hele mooie plannen gemaakt. Om het complex niet de uitstraling van één groot blok te geven, hebben we ervoor gezorgd dat de gevels wel de uitstraling hebben van verschillende woningen door verticale lijnen.”

Prinsse zegt niet bekend te zijn met de door de omwonenden genoemde eisen die oorspronkelijk aan de dakgoothoogte gesteld werden en die dus aanvankelijk een appartementencomplex van deze omvang onmogelijk leken te maken. “Nadat ons eerste ontwerp werd afgewezen, hebben we enkele zienswijzen proberen te adresseren. We zijn van 12 naar 10 appartementen gegaan, we lossen parkeren op eigen terrein op en het gebouw wordt compacter. Daarmee denken we dat er een heel mooi plan ligt, waarmee misschien niet iedereen tevreden is, maar dat wel een goed compromis is.”

Prinsse stelt bovendien de buurt ook op andere wijzen tegemoet te willen komen. “Wij voldoen nu aan de parkeernormen, maar het is mij bekend dat de buurt hier nog niet helemaal tevreden mee is. Wij zijn bereid om op eigen kosten enkele extra parkeerplekken in de buurt aan te leggen. Ondanks dat we daartoe niet verplicht zijn. Wel vinden we dat de buurt dan daartoe het initiatief moet nemen en uiteraard moet ook de gemeente medewerking verlenen.”

"er spelen uiteraard meerdere belangen", laat me raden, ze hebben allemaal met geld te maken? In ieder geval niet om de wijkbewoners een plezier te doen. Als de wijkbewoners een 'initiatief nemen' zijn ze de sjaak, aangezien ze dan aangeven akkoord te gaan met de plannen als er extra parkeerplekken komen.
Bert | woensdag 20 mei 2020 10:01