De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Longpunt Kampen brengt astma onder de aandacht

Longpunt Kampen brengt astma onder de aandacht
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN – Longpunt Kampen houdt op 2 maart een avond over astma. Liesette Hulstein, verpleegkundig specialist Isala geeft deze avond een nadere toelichting op deze longziekte.

Er is alle gelegenheid om in gesprek te gaan met de zorgverleners en samen ervaringen uit te wisselen. Aanvang 19.00 uur in IJsselheem Myosotis, Engelenbergplantsoen 3.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt u uw leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor u betekenen?Voor een antwoord op al deze vragen is er nu het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Meerdere keren per jaar zijn er themabijeenkomsten waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend spreken (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. over een onderwerp. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Maaike Geerdink (06) 515 289 35. Zie ook www.overijssel.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Aanvang: maandag 2 maart 2020 19:00